|

Kafkas'ın kestane şekeri dünya marketlerinde

Kafkas ürünleri dünyanın en iyi süpermarketleri arasında gösterilen E.Leclerc, Erteco, Ecomax gibi marketlerin raflarında yer alıyor. Kafkas, Amerika'daki birçok etnik markette de pazarlanıyor

Eylem Şimşek Bursa
00:00 - 30/01/2008 الأربعاء
Güncelleme: 00:21 - 30/01/2008 الأربعاء
Yeni Şafak
Kafkas'ın kestane şekeri dünya marketlerinde
Kafkas'ın kestane şekeri dünya marketlerinde

Dünya çapında ün yapmış bir çok süpermarketin raflarında yer alan Türk şekerleme markası Kafkas, 1930 yılında Ali Şakir Tatveren tarafından Bursa'da kuruluyor ve zamanla gelişme göstererek günümüze geliyor. 2004 yılında AC Nielsen'in yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'deki firmaların marka değeri sıralamasında 84. sırada. 1960'lı yıllarda tescil ettirdiği ismiyle Kafkas, Türkiye'deki 309 tanınmış marka arasında bulunuyor.

10.000 metre kare açık, 6.500 metre kare kapalı alanda ISO 9001/200, IFS, ISO 22000 standartlarında üretim yapan Kafkas, ağırlıklı olarak iç piyasaya çalışıyor. Bursa'da kendine ait 11 mağazası bulunan Kafkas, 2008 yılı sonuna kadar 2 yeni mağaza daha açmayı planlıyor.

Kafkas, yurt içi pazarlama faaliyetlerini , Türkiye'nin çeşitli illerinde shop, corner ya da kiosk adını verdiği satış noktaları ile sürdürüyor. Türkiye çapında 90'ın üzerinde satış noktası bulunan Kafkas, Algida ve Ülker gibi büyük firmalara tedarikçi olarak hizmet veriyor.

3 BİN TON KAPASİTE

Yılda 3000 ton ve üzeri çiğ kestane işleme kapasitesine sahip olan Kafkas Pasta Şekerleme Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin toplam kapasitesinin yüzde 75'ini kestane şekeri ve kestane bazlı mamuller, yüzde 15'ini unlu mamül üretimi, yüzde 10'unu da reçel ve marmelat üretimi oluşturuyor. Üretiminin yüzde 20'sine yakınını ihraç eden şirket, başta Fransa olmak üzere ABD, Yunanistan, Avusturya, Suudi Arabistan, BAE, Kuzey Kıbrıs, Tayland, Tayvan ve İsviçre'te ihracat yapıyor. Bu ülkelerden gelen talep doğrultusunda Kafkas markasıyla ya da kendi markalarıyla üretim yapıyor.


Kafkas, Paris yolcusu

Kafkas reçelleri 20 yıldır Amerika'daki etnik marketlerde pazarlanıyor. Son yıllarda Kafkas ürünleri dünyanın en büyük süpermarket zincirlerinden E.Leclerc, Erteco, Ecomax, Netto, Norma, Segurel ve İsviçre'deki Migros Marketler'de yer alıyor.

Kafkas, 2008 yılı Mart ayında Paris'te düzenlenecek Intersuc(Şekerleme, bisküvi, Çikolata ve Gıda Fuarı), Europain( Yiyecek İşleme ve Paketleme Fuarı) ve Ekim ayında yine Paris'te düzenlenecek SIAL'e (Uluslararası Gıda Fuarı) katılarak ağını genişletecek.



٪d سنوات قبل