|

Kahya mafyası

Kartal-Kadıköy minibüs hattında kahya olarak görev yapan kişilerin örgütlenerek şoförleri ve bölge esnafını haraca bağladığı ortaya çıktı. Kahya çetesinin araç başına günde 50 TL, ayda ise en az 70 bin TL topladığı belirlendi. 14 kişi gözaltında.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:16 - 14/04/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Çete dolmuşçuları haraca bağlamış
Çete dolmuşçuları haraca bağlamış

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne minibüs şoförlerinden gelen onlarca ihbar, kahya çetesi ile mücadeleyi başlattı. Harekete geçen İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, minibüs hatlarında görev yapan ve kamuoyunda kahya olarak bilinen kişilerin, Kartal-Kadıköy minibüs hattında örgütlenerek çete kurduğunu belirledi. Çetenin, esnaftan her gün araç başına zorla ve tehditle günde 50 TL, 60 TL arası ayda ise 60 bin, 70 bin TL civarında para topladığını tespit etti.

ESNAFIN VE ŞOFÖRLERİN LİSTESİNİ TUTMUŞLAR

Teknik ve fiziki takibin ardından önceki gece operasyon için düğmeye basan İstanbul Polisi, kahya çetesi elemanı 14 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 7 adet ajanda, 10 adet banka dekontu, 5 bin 700 TL para, 85 adet senet, 49 adet değişik çaplarda fişek, 1 pompalı tüfek, 1 adet el yapımı tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör, 2 adet kurusıkı tabanca ve bu tabancalara ait 2 adet şarjör ile 13 adet kartuş ele geçirildi. Kadıköy-Kartal hattındaki çetenin çökertilmesinin ardından, polis ekipleri, diğer ilçeleri de abluka altına aldı.

#Kahya
#Kartal
#Çete
6 yıl önce