|

Kandil pedofili

Güvenlik kaynaklarının hazırladığı “KCK’nın Çocuk İstismarı” raporu örgütün kirli yüzünü bir kez daha ortaya çıkardı. Şehirlerde çocukları polise taş ve molotofkokteyli saldırılarda kullanan örgüt, YDG-H eliyle bu çocukları zorla dağa kaçırıyor. PKK’nın kırsal kadrosunun yüzde 40’ını 18 yaşın altında, yüzde 10’a yakınının ise 15 yaşın altındaki çocuklar oluşturuyor. Örgütün sözde yöneticileri ise çocukları istismar ediyor. Son bir yılda sadece Şanlıurfa’da 3 bin çocuk PKK tarafından dağa götürüldü.

Yeni Şafak ve
03:00 - 7/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:08 - 6/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Güvenlik kaynaklarının hazırladığı 24 Nisan 2016 tarihli “KONGRA-GEL(PKK) KCK'nın Çocuk İstismarı” konulu evrak, bölücü örgütün bir kirli yüzünü daha gözler önüne serdi. Çok sayıda çocuğu gençlik yapılanması YDG-H aracılığıyla dağa götürerek terörist yapan bölücü örgütün kırsal ve şehirlerdeki yapılanmalarında 11-18 yaş aralığındaki çocukların görevlendirildiği, kırsal kadroların yaklaşık yüzde 40'ının 18 yaşın altında, yüzde 10'a yakın bir oranının ise 15 yaşın altında örgüte katıldığı, PKK'nın halihazırda Türkiye, Irak ve Suriye alanlarında mevcut kadrosu içerisinde azımsanamayacak oranda çocuk yaşta örgüt mensubunu kullanmaya devam ettiği bildirildi.



MİLİS BİRLİK HEDEFİ


PKK ve YPG'nin çocuk asker kullandığına ilişkin tespitlerin UNICEF, İnsan Hakları İzleme Örgütü gibi kuruluşların hazırladığı dokümanlarda da yer aldığı belirtilen çalışmada, örgüte katılan çocukların beyanlarına da yer verildi. PKK'nın Çocuklar Birliği adı altında oluşturmaya çalıştığı milis birliklerine de işaret edilen evrakta, Cenevre Çağrısı (Geneva Call) adlı sivil toplum örgütü ile “Çocukların Silahlı Çatışmaların Etkilerinden Korunmasına Dair Taahhütname”yi imzalayan bölücü örgütün çocuk istismarını önlemek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Esirgeme Kurumu, Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC), UNICEF gibi kurumların bu konuda harekete geçirilmesi önerildi.







ŞEHİRDE TAŞ, DAĞDA KELEŞ


Güvenlik birimleri, terör örgütü kamplarında bulunan çocukların birçoğunun KCK ve gençlik yapılanması YDG-H aracılığıyla kandırıldığına, çocukların önce sempatizan, ardından dağlardaki kamplara götürülerek terörist yapıldığına dikkat çekti. Çocukların şehirlerde güvenlik güçlerine taş, molotof ve demir bilye atarak çatışma ortamına hazırlandığı, bir süre sonra örgütün bazı kademelerindeki yöneticiler tarafından izlendiği ve aktif olanların beyinleri yıkanarak ya da zor kullanılarak dağlardaki kamplara götürüldüğü belirlendi. Dağlara götürülenlerin ise gözlerinin silahla korkutularak tehditle kamplarda tutulduğu tespit edildi.







ÇOĞU 15 YAŞ ALTINDA


Örgütün kırsal ve şehirlerdeki kadrolarında 11-18 yaş aralığındaki çocukların görevlendirildiği, kırsal kadroların yaklaşık yüzde 40'ının 18 yaşın altında olduğu, yüzde 10'a yakın bir oranının ise 15 yaşın altında örgüte katıldığı belirtildi. Güvenlik kaynaklarının raporunda, örgütün Türkiye'de istikrarsızlık yaratmaya yönelik eylemlerinde, sözde 'şehir gerillası' adı altında çocukları kullandığı, birçoğu kandırıldıkları için örgüte katılan bu çocukların ailelerinin çocuklarının bulunması için güvenlik birimlerine kayıp başvurularında bulunduğu vurgulandı.



Hepsi istismarcı


Güvenlik güçlerine teslim olan bir terörist, örgüte katıldığında 13 yaşında olduğunu, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 11-15 yaş grubundaki örgüt mensuplarına 6 aylık eğitim verilen gençlik taburu bulunduğunu, Suriye'den kaçırılan küçük yaştaki çocukların gençlik taburu yaz barınma alanında eğitildiğini anlattı. Teslim olan diğer 13 örgüt üyesi ise, örgüte katıldıklarında 18 yaşından küçük olduklarını, örgütte bulundukları sürede kendilerine saldırı eğitimi verildiğini beyan etti. KCK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan'ın, küçük yaştaki kız militanları istismar ettiği, Kalkan'ın söz konusu örgüt üyesi kızlarla çekilen samimi fotoğraflarının yayınlandığı belirlendi.







3 bin çocuk kaçırıldı


PKK'nın çocuk kaçırmaları, çözüm süreci devam ettiği sırada gündemdeydi. 10 Haziran 2015 itibari ile sadece Şanlıurfa'da 3 bin çocuğun PKK tarafından kaçırıldığı açıklanmıştı. PKK'nın “Biz onlara sadece eğitim veriyoruz, arka saflarda çalıştırıyoruz” iddiasında olduğuna işaret edilirken, bu iddialara uluslararası örgütlerin bile artık inanmadığı belirtildi. Uluslararası örgütlerin raporuna göre PKK ve YPG çocuk askerleri de sahaya sürmüş durumda. Çok sayıda elemanını güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlarda kaybeden PKK'nın son iki yıldır çocuk savaşçıları kullandığı, PYD'nin ise Suriyeli çocuklar arasından kendine savaşçı seçtiği öğrenildi.





#KCK
#Çocuk İstismarı
#YDG-H
8 yıl önce