|

Karne pekiyi dolu ama Rabia artık yok

Ehliyetsiz sürücünün kullandığı aracın altında kalarak hayatını kaybeden ilköğretim öğrencisi minik Rabia'nın 'pekiyi'lerle dolu karnesi, ailesine verildi

İzmir
00:00 - 31/01/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:11 - 31/01/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Karne pekiyi dolu ama Rabia artık yok
Karne pekiyi dolu ama Rabia artık yok

Son 3 yılda 28 kişinin yaşamını kaybettiği İzmir'in Torbalı-Ayrancılar Kavşağı'nda ehliyetsiz sürücünün kullandığı aracın altında kalarak hayatını kaybeden Torbalı Ege Koop İlköğretim Okulu öğrencisi Rabia Cevizli'nin 'Pekiyi'lerle dolu karnesi, ailesine verildi. Geçen kasım ayında meydana gelen ve Rabia'nın ölümüne neden olan olay, kazada iki bacağı kırılan anne Nezla Cevizli'nin 3 aydır yatağa bağlanmasına ve küçük kız kardeşi Büşra'nın (7) psikolojik travma yaşamasına neden oldu.

HAPİSTEKİLER KAVUŞACAK

Okul yönetimi, Rabia'nın sırasında bulunan fotoğrafını kaldırırken sembolik olarak hazırladığı başarılı öğrencinin karnesini, ailesine gönderdi. Torbalı Ege Koop İlköğretim Okulu yetkilileri, kavşakta 28 kişi öldükten sonra sinyalizasyon sisteminin yapılıp çalıştırıldığını, ancak bölgede aydınlatma sisteminin hala bulunmadığını kaydetti.

Anne Cevizli, aynı okulda eğitim gören 1. sınıf öğrencisi Büşra (7) ile 2. sınıf öğrencisi Rabia'yı "okul yolu tehlikeli olduğu" için her gün getirip götürdüğünü belirterek, "Olay günü çocuklarımı alıp eve dönerken, bir sürücü çok hızlı bir şekilde bana çarptı. Sonra elinden tuttuğum kızıma da çarptı. Yürüyebilsem ilk olarak mezarına gideceğim. Hapiste kalanlar çıkıp ailelerine kavuşacak, ben bir daha kızımı koklayamayacağım" dedi. Acılı aile, ölüme sebep olan sürücü G. K ve ihmalle ölüme sebebiyet verdiğini iddia ettiği Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne dava açacak.


17 yıl önce