|

Katrina felç etti

İlk olarak Florida'yı vuran Katrina kasırgası alabama, Louisiana ve Missisippi eyaletlerinde etkili oldu. Bölgeden toplam 1 milyon insan kaçtı. Katrina'nın ABD ekonomisine maliyeti en az 30 milyar dolar.

Yeni Şafak
00:00 - 30/08/2005 Salı
Güncelleme: 15:19 - 29/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

ABD, son yılların en büyük kasırga felaketi ile karşı karşıya. Katrina kasırgası Florida'nın ardından Missisippi, Louisiana ve Alabama eyaletlerinde de etkili oldu. New Orleans, Gulfport ve Mobile şehirlerinin fırtına ve beraberinde getirdiği yağış yüzünden sular altında kaldı. ABD Başkanı Bush, Missisippi ve Louisiana'yı felaket bölgesi ilan etti.

Bugüne kadar en az 9 kişinin ölümüne yol açan Katrina kasırgasının hızı saatte 260 kilometreye ulaşırken, şiddeti, "Saphir-Simpson" ölçeğine göre en yıkıcı kategori olan 5. kategoriye yükseldi. Katrina 'nın vurduğu Louisiana eyaletinin New Orleans kenti için "zorunlu tahliye" çağrısı yapıldı. . Louisiana Valisi Kathleen Blanco, kent için zorunlu tahliye talebinin, ABD Başkanı George Bush'tan geldiğini ifade etti.

Üç şehir sular altında

New Orleans, Gulfport ve Mobile şehirlerinin fırtına ve beraberinde getirdiği yağış yüzünden sular altında kaldığı bildiriliyor. Katrina'nın yönünü değiştirmesine rağmen, alanının yüzde 70'i deniz seviyesinin altında bulunan New Orleans'ta su baskınlarına karşı inşa edilen setleri aşan suların şehri bastığı ve pompalama istasyonlarının yetersiz kalması sonucu şehrin bir kısmının 2 metre derinliğindeki sular altında kaldığı kaydedildi.

En maliyetli kasırga

ABD'nin Louisiana eyaletini vuran Katrina kasırgasının sigorta sektörüne maliyetinin 12 milyar ila 25 milyar dolar olacağı bildirildi. Zarar maliyetine Meksika Körfezi'ndeki petrol üretim tesislerinin dahil olmadığı belirtiliyor. Kasırganın toplam maliyetinin 30 milyar dolardan fazla olacağı tahmin ediliyor.

  • NEW ORLEANS

    Felaket bölgesi ilan edildi
    Amerikan medyası, kasırganın geçtiği bölgelerde büyük bir yıkımın gözlendiğini bildirirken, "dünyadaki cehennem" tanımlamasını kullandı. ABD Başkanı George Bush ise, Louisiana ve Missisippi eyaletlerini felaket bölgesi ilan etti


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce