|

Kendilerini rezil ettiler

Başkan Erdoğan, Danıştay’ın ‘Andımız’ kararını istismar edenlere sert çıktı: Gazeteci kılıklı provokatörler kin ve nefret kusmaya başladı. Cübbelerini kiraya veren sözde hukukçular Türkçe ezan zulmünü tekrar dillendirdiler. Koca koca adamlar siyah önlükler giyerek ‘ant’ okumaya yeltenip kendilerini rezil kepaze ettiler. Bizim andımız ‘İstiklâl Marşı’mızdır.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 4/11/2018 Pazar
Güncelleme: 03:07 - 4/11/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

GZT’nin medya ana sponsorluğunda Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nun (TGSP), düzenlediği Türkiye Gençlik Zirvesi, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde yine Danıştay’ın ‘Adımız’ ile ilgili aldığı karar vardı. Kararı istismar edenlere sert tepki gösteren Erdoğan, “Danıştay’ın öğrenci andı kararını iyi niyetli görmüyorum. Bu metin ezanı Türkçe okutmak isteyenlerin metnidir” dedi.

GENÇLERE GÖRE POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söyledi: “Gençlerimizin gelecekleriyle ilgili endişelerini ortadan kaldıracak ve beklentilerini karşılayacak politikalar geliştirmek bizim en başta gelen görevimizdir. Dünyanın hızla değiştiği bir dönemde gençlerimize yönelik çalışmalarımızın sabit kalması düşünülemez. Gençlerin gerisinde kalan değil, onların önünü açan, rota çizen bir anlayışla çalışmalarımızı yürütmeliyiz. Hem devleti yönetenler olarak bizim, hem gençlere dair hassasiyeti olan STK’larımızın bu noktada sorumluluğu bellidir. Hepimizin ortak sorumluluğu gençlerimizin, terör, şiddet, uyuşturucu bataklığına düşmeyecekleri biz zemini birlikte hazırlamaktır.

‘OXFORD’U GETİRDİK DE GİTMEDİK Mİ?’ DEMİŞTİ

Üniversite sayısını 76’dan 206’ya... Bazıları hala eleştiriyor, varsın eleştirsinler. Ama biz çok önemli bir eksiği giderdik. Üniversiteyi onların ayağına götürdük. Hani bir dostumun bir ifadesi var. “Oxford’u getirdik de gitmedik mi?” demişti. Biz de işte bunu yaptık. Şu anda 81 vilayetimizin tamamında üniversitelerimiz var. Şimdi niteliği artırmamız lazım. Yüksek öğrenim yurdu sayımız 190’dı. Biz bunu 776’ya çıkardık. Bütün yurt yatak kapasitemizi 182 binden 663 bine çıkardık.

  • Ben gençliğe güveniyorum
  • Gençlere siyasette yer vererek seçilme yaşını 18’e indirildiğini söyleyen Erdoğan, “Dedik ki seçme aslında zor mu kolay mı diye baktığımızda, zor. Seçilme; kolay. Niye? Bir tane siyasi lider dedi ki, “Taksim meydanına dört ayaklı koysam seçtiririm” dedi. Düşünebiliyor musunuz? niye? Kolay olduğu için. İşte biz dedik ki, seçme ve seçilmeyi ilk etapta 25’e indirdik, ardından 18’e indirdik. Şimdi seçme-seçilme 18. Bu nedir? Ben gencime güveniyorum, gencime inanıyorum.” dedi.

BAY KEMAL BİLMİYOR MUSUN

Türkiye’de değişime, direnmeyi çağdaşlık zanneden fosilleşmiş bir zihniyet olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bugün de var. Atatürk’ün resmini kaldıran kim? İnönü. Posta pulları üzerinden Atatürk’ün resmini kaldıranlar yine bunlar. Okullarda Atatürk posterini kaldıran yine bunlar.

Bay Kemal sen bunları bilmiyor musun yahu? Öğren bunları öğren” şeklinde konuştu.

YENİDEN PİYASAYA ÇIKTILAR

Kimsenin Türklüğünü inkar etmediğini kaydeden Erdoğan, “Ben Türküm ama Türkçü değilim. İslam ırkçılığı reddediyor, ırkı reddetmiyor. Bu kararı kimi çevreler baskıcı ideolojilerine yakılmış bir yeşil ışık gibi algıladılar. Milletimizi kömürcü makarnacı diye aşağılayanlar uzun zaman sonra yeniden piyasaya çıktılar” dedi.


Ocak’tan itibaren burslar 500 lira

Konuşmasında öğrenim burslarıyla ilgili artışın müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sokaklara dökülüp gösteriler yapanlar. Neydi bu? Harç. Biz kaldırdık ya, biz kaldırdık. Hem bu meselenin marjinal örgütler tarafından istismar edilmesinin önüne geçtik, hem de gençlerimizin ve ailelerinin omuzlarından önemli bir yükü almış olduk. Ama ne yaparsan yap. Bunlar bir gün geçiyor unutuluyor. Ama bunlar yapıldı bu ülkede. Lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde öğrenim gören gençlerimizin burs imkanlarını geliştirdik. 16 yıl önce 45 liracık burs kredi veriliyordu. Biz bunu şimdi şu anda Ocak ayından itibaren lisans öğrencilerinin eline 500 lira geçecek, yüksek lisans öğrencilerine 1000 lira verilecek, doktora öğrencilerine 1500 lira ödenmeye başlanacak.” dedi.

Kendilerini rezil ettiler

Danıştay’ın ‘Andımız’ kararını istismar edenlere sert tepki veren Erdoğan şunları söyledi: “Gazeteci kılıklı provokatörler ekranlarda, yıllardır biriktirdikleri kin ve nefreti kusmaya başladı. Hatta cübbelerini kiraya veren sözde hukukçuların Türkçe ezan zulmünü tekrar dillendirdiklerini şahit oldum. Koca koca adamlar siyah önlükler giyip, ant okumaya yeltenip milletin karşısında kendilerini rezil kepaze ettiler. Metne baktığın zaman içerik itibariyle bu milletin kültür, medeniyet anlayışını ortaya koyan bir metin değil. Bizim andımız İstiklal Marşımızdır ve İstiklal Marşımızla yolumuza devam ediyoruz.”


Rami Kışlası’na kütüphane

Gençlere Eyüpsultan’daki Rami Kışlası’nı görmelerini tavsiye eden Erdoğan, şunları söyledi: “Rami Kışlası bir tarihtir. En son orası gıda sitesi haline getirilmişti, orada çalıştım. Orada bir firmanın ticari işlerini yürütüyordum. Şimdi orayı, Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden biri haline getiriyoruz.”

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Türkiye Gençlik STK’ları Platformu
#Danıştay
5 yıl önce