|

Koç'a kültür mirası ödülü

Dünya Anıtlar Vakfı'nın, dünya kültür mirasına katkıda bulunan kişi ya da kurumlara verilen Hadrian Ödülü'nün bu yılki sahibi Koç ailesi oldu. Törene D. Rockefeller, Muhtar Kent, Mica Ertegün gibi isimler katıldı

New York
00:00 - 21/10/2007 Pazar
Güncelleme: 00:39 - 21/10/2007 Pazar
Yeni Şafak
Koç'a kültür mirası ödülü
Koç'a kültür mirası ödülü

Dünya Anıtlar Vakfı (World Monuments Foundation) tarafından her yıl dünya kültür mirasına katkıda bulunan kişi ya da kurumlara verilen Hadrian Ödülü bu yıl “Koç Ailesi”ne layık görüldü. New York'ta Pierre Otel'de düzenlenen ödül töreninde Dünya Anıtlar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Lyons Brown, “Hadrian Ödülü”nü Koç Ailesi adına Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç ve Vehbi Koç Vakfının Başkanı Semahat Arsel'e takdim etti.

Brown, “Hadrian Ödülü'nün 20. yıl dönümünü kutladığımız bugün Koç Ailesi'ne ülkenin kültürel mirasına yaptıkları öncü katkılardan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

ÖDÜL AYNI ZAMANDA MEMLEKETİMİN

Aile olarak özellikle kültür mirasına yönelik ilgilerinin merhum Sadberk Koç'un etkisi ile şekillenerek, kuşaktan kuşağa artan bir bilinç ile sürdüğünün altını çizen Rahmi Koç, müzeler ve proje desteklerinin yanı sıra, Sagalasos, Çatalhöyük ve Afrodisias gibi pek çok antik kentin kazısına destek verdiklerini söyledi. Koç, ayrıca fırsat verilirse Demre'deki Noel Baba (St. Nicholas) Kilisesi'nin restorasyonunu tamamlayıp işletmeyi istediklerini açıkladı.

Rahmi Koç, “Ödül bizim için çok önemli. Ödülü bize verildiği kadar memlekete verilmiş bir ödül olarak kabul ediyorum” diye konuştu.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin de, “Türkiye'de Koç Ailesi'nin ismi çok çalışma, kendini önemli amaçlara adama, vatanseverlik, yardımseverlik ve cömertlikle eşdeğerdir” dedi.

600 bin dolar toplandı

Dünya Anıtlar Fonu tarafından düzenlenen yemekte 600 bin dolar para toplandığı, böyle büyük bağış miktarının ilk kez toplandığı, bu paranın Dünya Anıtlar Fonu'nun dünyada yürüttüğü restorasyon çalışmalarında kullanılacağı öğrenildi. Ödül törenindeki yemekte Rahmi Koç, Semahat Arsel, Mustafa Koç, Ömer Koç, Ali Koç, İpek Kıraç'ın masasında ünlü iş

adamı David Rockfeller, Büyükelçi Baki İlkin, Dünya Anıtlar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Lyons Brown yer alırken, yemeğe başta Coca Cola şirketinin üst düzey yöneticisi Muhtar Kent, ünlü müzik adamı merhum Ahmet Ertegün'ün eşi Mica Ertegün, New York Başkonsolosu Mehmet Samsar olmak üzere New Yorklu seçkin ve kalabalık bir grup katıldı.


17 yıl önce