|

‘Konya Günleri’ kapılarını açtı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’da düzenlediği “Konya Günleri”, Atatürk Havalimanında yoğun katılımla başladı. Etkinlikte Konya’nın tarihi, kültürel zenginlikleri ve lezzetleri misafirlere tanıtılacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu’nun ve Osmanlı’nın kadim başkentlerini buluşturan “Konya Günleri” vesilesiyle İstanbul’daki Konyalılarla hasret gidereceklerini söyledi.

00:00 - 1/10/2022 Cumartesi
Güncelleme: 20:40 - 30/09/2022 Cuma
Yeni Şafak
Konya Günleri
Konya Günleri

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’da düzenlenen “Konya Günleri”, Atatürk Havalimanı’nda kapılarını ziyaretçilere açtı. Düzenlenen programa, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Konya milletvekilleri Tahir Akyürek, Orhan Erdem, Selman Özboyacı, Gülay Samancı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

“KONYAMIZI ÇOK DAHA GÜZEL YARINLARLA BULUŞTURACAĞIZ”

“Hamdolsun Konyamızın aydınlık yarınları için attığımız her adımda sizlerin destek ve dualarını kalplerimizin derinlerinde hissetmenin güveni ve huzuru içerisindeyiz” diyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bizler dayanışma ruhuyla ve sizlerden aldığımız destekle, güzel şehrimiz için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi inşallah bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla Konyamızı çok daha güzel yarınlarla buluşturacağız” dedi. Türkiye’nin son 20 yıl içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük bir kalkınma yaşadığına vurgu yapan Başkan Altay, “Ülkemizin istikrar çağına girmesiyle, Konyamız için de aydınlık günler başlamış oldu. Şehrimizde yirmi yıl önce hayal kabul edilen pek çok yatırım, Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Parti ve AK Belediyecilik ile hayat buldu. Hemşehrilerimizin hizmetine sunduğumuz eserler sayesinde, bugün Konya artık bambaşka bir şehir” şeklinde konuştu.

BAKAN KURUM’DAN BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise böyle güzel bir organizasyonda Konya’yı İstanbul’a taşıyan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti. “Konya bizim memleketimiz, göz bebeğimiz ve gururla gittiğimiz şehrimiz” diyen Bakan Kurum, “Her yerde de Selçuklu payitahtı şehrimizi anlatıyoruz ve şehrimizin tarihiyle büyüklerimizle, değerlerimizle övünüyoruz. İnşallah burada yeni dostluklar kuracağız ve kardeşliklerimizi pekiştirmeye devam edeceğiz. Bu kardeşliğiniz için Allah her birinizden razı olsun. İnşallah Kasım ayında tanıtım günleri bu sefer de İzmir’de yapılacak. Hep söylediğimiz gibi bir ayağımız Konya’da diğer ayağımız da 80 ilimizde gezmek suretiyle tüm Türkiye’yi karış karış gezeceğiz, memleketimizi anlatacağız. Konyalılar olarak vefa nedir, destek nedir, dünya liderinin arkasında durmak nedir anlatacağı, inşallah tüm cihana göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

7 ilçeye daha doğal gaz müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle; Akören, Çeltik, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hüyük ve Taşkent ilçeleri 2023 yılında doğalgazla buluşacak. Bakan Murat Kurum, Selçuklu başkentini tertemiz ve yemyeşil bir istikbale taşımak için bir araya geldiklerini belirterek, “Söz konusu ilçelerimize doğalgaz hattımızı çekiyor, ilçelerimizi doğalgazla buluşturuyor, vatandaşlarımıza çok daha temiz bir hava imkânı sağlıyoruz. İnşallah bu yıl ve önümüzdeki yıl yapılacak yatırımlarla Konya’da doğalgaz kullanan ilçe sayımız 27’ye ulaşmış olacak. Konya’mızın yüzde 90’ı doğalgazı sıcak yuvalarında, iş yerlerinde rahatça kullanmış olacak” diye konuştu.


#​Konya Büyükşehir Belediyesi
#Konya Günleri
#Atatürk Havalimanı
#Uğur İbrahim Altay
#Murat Kurum
2 yıl önce