|

Kot kumlama işçileri Ankara'da

Kot kumlama işçileri, taleplerini ve eylem takvimlerini açıklamak üzere Ankara'da buluştu.

İha
00:00 - 20/12/2010 Pazartesi
Güncelleme: 14:08 - 20/12/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Kot kumlama işçileri Ankara'da
Kot kumlama işçileri Ankara'da

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen yaklaşık 30 kot kumlama işçisi Petrol-iş Sendikası Ankara şubesinde bir araya geldi. Sağlıksız şartlarda kot kumlama işi yaptıkları için ölümcül bir meslek hastalığı olan silikozise yakalanan kot kumlama işçileri, Meclis'ten kendi haklarında yapılacak yeni düzenleme için destek isteyecekler.

Sendika binasında bir araya gelen ve ellerinde taşıdıkları dövizlerle taleplerini anlatan işçiler, sosyal haklarının biran önce tanınmasını istedi. İşçiler, sigortası olup olmadığına bakılmaksızın, ilgili hakem hastanelerce silikozis hastalığına yakalandığı tespit edilen tüm hastaların, hastalıklarının ağırlıkları oranında sosyal güvenlik haklarından yararlanmaları gerektiğini belirtti. İşçilerden Selami Başardın 3 çocuğu olduğunu, şimdiki yasayla aylık 100 ile 300 TL eline para geçtiğini belirterek,

"Yaklaşık 4 yıldır çalışamıyorum hareket ettiğim zaman nefes almakta çok zorlanıyorum. Elimize geçen para ailemi geçindirmeye yetmiyor. Üç çocuğum var yasa bir an önce değişmeli" dedi.

13 yıl önce