|

Kumpas pişmanlığı

Konya’daki paralel yapıya yönelik davada ifade veren polis memuru Aydın Şahin, masum insanlara yönelik kumpasta rol aldığı için pişmanlık duyduğunu söyledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/07/2016 Salı
Güncelleme: 00:42 - 5/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Fethullahçı Terör Örgütü Davası'nda ifade veren polis memuru Aydın Şahin, işadamı Nusret Argun'a nasıl komplo kurulduğunu, kimlerin bu kumpası organize ettiğini itiraf etti. FETÖ Davası'nın firari sanığı Konya İl Emniyet eski Müdürü Salih Tuzcu ve tutuklu yargılanan KOM eski Müdürü Anadolu Atayün'ün, Argun'a kurdukları komplonun bir parçası olduğunu öne süren Şahin, 'pişmanlık duyduğunu, emri yerine getirdiğini' söyledi.



AMİRİME GÜVENİYORDUM


Aydın Şahin 2004 yılından beri Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde çalışmakta olduğunu ifade ederek, “Amirlerime çok güveniyordum. Bu insanların beni kullanabileceği, kendilerine veya birilerine menfaat için beni maşa olarak kullanacaklarını hiç düşünmedim. Organize Suçlar Büro Amiri Halis Çevik bir kaç kez içinde 20-30 tane zarf bulunan poşeti bana verdi. Elini değme bunları kamerasız bir postaneden at dedi. Ben göz ucuyla baktığım zaman zarfların üzerinde bazı basın yayın organlarının adresleri vardı. Bu zarfları postaya verdim. Ancak içinde neler yazdığını bilmiyorum. Daha sonra 17 Aralık süreci sonrası basın ve yayın organlarından takip ettiğimde bu şahısların kimisinin açığa alındığını, kimisinin ihraç olduğunu öğrendim” dedi. Şahin, yaşanan bu olaylardan vicdanen rahatsız olduğunu kaydetti.


#Paralel yapı
#Aydın Şahin
8 yıl önce