Kütahya'da ele geçirildi: Bir milyon dolarlık banknotun sınırlı sayıda bastırılan paralardan olduğu tahmin ediliyor

17:3917/09/2020, jeudi
G: 17/09/2020, jeudi
AA
Ele geçirilen banknot ve belge, gerçek olup olmadığının tespiti için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına gönderilecek.
Ele geçirilen banknot ve belge, gerçek olup olmadığının tespiti için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına gönderilecek.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, ABD Merkez Bankası tarafından koleksiyon amacıyla sınırlı sayıda bastırılan paralardan olduğu tahmin edilen bir milyon dolarlık banknot ve sertifikası ele geçirildi.

Kütahya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, elde ettikleri bir istihbarat üzerine Çobanköy mevkisinde bir otomobili durdurdu.

Otomobildekilerden birinin üst aramasında, ABD Merkez Bankası tarafından bastırılarak bazı ABD'li iş adamlarına koleksiyon amacıyla verildiği anlaşılan bir milyon dolarlık banknotlardan biri ile bu paraya ait hazırlanmış özel sertifika bulundu.

Ele geçirilen banknot ve belgenin, gerçek olup olmadığının tespiti için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına gönderileceği bildirildi.

Gözaltına alınan M.Ş, Ş.G. ve Z.B'nin jandarmadaki işlemleri sürüyor.



#Banknot
#Dolar
#Kütahya
#Dolar
#Kütahya