|

Madde bağımlısı evlat dehşeti

Adana'da uyuşturucu bağımlısı Taner B, ailesinden para istedi. Ailesinin olumsuz cevap vermesine sinirlenen genç adam kanser hastası babası ve annesinin yaşadığı evi ateşe verdi.

Adana
00:00 - 19/02/2012 Pazar
Güncelleme: 02:26 - 19/02/2012 Pazar
Yeni Şafak
Madde bağımlısı evlat dehşeti
Madde bağımlısı evlat dehşeti

Adana'da ailesinden istediği parayı alamayan madde bağımlısı bir genç, annesinin ve hasta babasının evini ateşe verdi. Olay, merkez ilçe Seyhan'a bağlı Mirza Efendi yer alan 4 katlı bir evin ikinci katında meydana geldi. İddiaya göre, madde bağımlısı olduğu belirtilen Taner B. (29), telefonla ulaştığı ailesinden para istedi. Ailesi olumsuz yanıt verince genç, "Eğer istediğim parayı vermezseniz ben de evi yakarım" diye tehditte bulundu. Daha sonra bağırsak kanseri olan ve uzun süredir tedavi gören babasıyla yaşlı annesinin yaşadığı eve gelen Taner B, evde kimsenin de olmamasını fırsat bilip, yanında getirdiği öne sürülen yanıcı maddeyi yere dökerek, evin tüm odalarını ateşe verdikten sonra hızla olay yerinden uzaklaştı.

'BÖYLE EVLAT OLMAZ OLSUN'

Yangını gören mahalleli olayı itfaiye, polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen iftafiye ekipleri, yangına müdahale etti. Uzun uğraşlarlar sonucu iftaiye ekipleri yangını söndürdü Polis, olay yerinde güvenliği sağlamaya çalışırken, yangın haberini alan anne Sevinç B, gözyaşlarına boğuldu. Mahalle sakinlerinin yatıştırmaya çalıştığı anne Sevinç B, "Allah belasını versin böyle evladın. Gitti evim, yandı gitti kül oldu. Böyle evlat olmaz olsun" diye feryat etti. Eşi Kemal B.'nin bağırsak kanseri olduğunu ve uzun süredir tedavi gördüğünü anlatan Sevinç B., "Ben şimdi ne yapacağım, nereye gideceğim? Hangi evlat anne ve babasına bunu yapar? Olmaz olsun böyle evlat " dedi.

Yangının ardından ev kullanılamaz hale gelirken, polis Taner B.'yi saklandığı kafeteryada gözaltına aldı. Uyuşturucu madde kullanımıyle ilgili 17 ayrı suçtan kaydı bulunduğu öğrenilen şahsın daha önce de ailesini evi yakmakla tehtit ettiği öğrenildi.



12 yıl önce