|

Mal varlığına el konuldu

ABD’deki kumpasa sahte belge taşıyan eski CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir’in tüm mal varlığına el konuldu. Savcılık, Erdemir’in mal varlığında bir artış olup olmadığı mercek altına alacak. Hazırlanan soruşturma dosyasına Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'cülerle çektiği fotoğraf da girdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:48 - 7/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir
CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir’in nöbetçi hakimlikçe mal varlığına el konulmasına karar verildi.

SAVCILIKTAN YENİ HAMLE

Soruşturmayı yürüten Başsavcılık dün yeni bir hamlede bulundu. Başsavcılık, ABD’deki yargılamada delil olarak kullanılan 28 Ocak 2014 tarihli sözde raporu yurt dışına kaçırdığı tespit edilen Erdemir’in tüm mal varlığına el konulması talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu.

O FOTOĞRAFLAR DOSYAYA KONULDU

İsrail fonlu Demokrasiyi Savunanlar Derneği’nin Türkiye uzmanı olan Erdemir’in mal varlığı değerlerini kaçırmasının önlenebilmesi amacıyla ise taşınır ve taşınmaz tüm mal varlıklarına el konulması kararı verildi. Erdemir’le ilgili yürütülen soruşturma dosyasında ayrıca 17-25 Aralık darbe girişiminden 13 gün önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetle FETÖ’nün önde gelen isimleriyle yaptıkları görüşmeler ve bu görüşmelere ait fotoğraflar da delil olarak girdi.


ÖKSÜZ’ÜN KARDEŞİ AYNI KAREDE

Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyetin ABD’de FETÖ’cü isimlerle gerçekleştirdiği toplantının 17 Aralık darbe girişiminin planlandığı toplantı olduğu, Aykan Erdemir’in de bu toplantının gerçekleşmesinde aracılık görevini yürüttüğü tespit edildi. Savcılık CHP’lilerle FETÖ yöneticilerinin gerçekleştirdiği toplantılara flaş bir ismin daha katıldığını belirledi. Akıncı Üssü’nde 15 Temmuz darbe girişimini yöneten firari mahrem imam Adil Öksüz’ün kardeşi Kemal Öksüz’ün de katıldığını ortaya çıkardı.

#CHP
#Aykan Erdemir
#Mal Varlığı
6 yıl önce