|

Mayası İslâm’dı

Kahramanmaraş’ta geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 9. yıl dönümünde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor. Yazar Ebubekir Kurban, “Yazıcıoğlu’nun hamurundaki maya Müslümanlık'tı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 07:04 - 26/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 9. yıl dönümünde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor
Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 9. yıl dönümünde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 9. yıl dönümünde düzenlenen etkinliklerle anılıyor. Yazıcıoğlu’nu Gerçek Hayat dergisine anlatan yazar Ebubekir Kurban, “Yazıcıoğlu’nun hamurundaki maya İslâm’dı” dedi. Yazıcıoğlu’nun, ülkesininin kaderiyle koyun koyuna yaşayan bir mücadele adamı olduğunu belirten Kurban, “Onun benimsediği milliyetçilik, tamamen bu topraklara özgü sayılması gereken birleştirici bir anlayıştı. Bu milliyetçilik, imparatorluk kültüründen miras kalan kadim dünya görüşümüzün bir adıdır"dedi.

BİN YILLIK BİR SÜREÇ

Yazar Ebubekir Kurban, şunları söyledi: “Tarih sahnesine yeni çıkmış bir topluluğun kimlik arayışı çerçevesinde el yordamıyla üretilmiş değil. Yani, Batılı anlamdaki milliyetçilikle açıklanamaz bir tabiata sahip. Yahya Kemal’in formülasyonuyla bu topraklar üzerinde tam bin yıllık süreç boyunca teşekkül etmiş bir millet var. Onun da hamurundaki maya Müslümanlık. Yani tarih ve toprak ortak paydası üzerinde bir kültürel kimlik bu milletin özü.”

VATANINA AŞIK LİDER

Hayatı mücadele içinde geçen Yazıcıoğlu, vatanına ve milletine aşık bir liderdi. 1968’de siyasete adım attı. 1980 askeri darbesi, Yazıcıoğlu için dönüm noktası oldu. Yazıcıoğlu, “MHP ve ülkücü kuruluşlar davası” sanığı olarak yargılandığı davada 7,5 yıl Mamak Cezaevi’nde kaldı.

48 SAAT ULAŞILAMADI

1993’te BBP’yi kuran Yazıcıoğlu’nun da içinde bulunduğu helikopter, 25 Mart 2009'da Kahramanmaraş 'ın Göksun ilçesi yakınlarında düştü. Kazada Yazıcıoğlu ile 5 kişi daha hayatını kaybetti.

Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği kazada yaşamını yitiren Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, Erhan Üstündağ ve gazeteci İsmail Güneş, Sivas'taki kabirleri başında anıldı.


Namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmam

Muhsin Yazıcıoğlu, yaptığı bazı açıklamalarla siyasete damga vurdu. 1980 askeri darbesinin 7,5 yıl cezaevine mahkum ettiği Yazıcıoğlu, siyasi hayatı boyunca darbelere her zaman karşı çıktı. 28 Şubat darbesine karşı duran liderlerden biri olan Yazıcıoğlu’nun söylediği “Ordu gözbebeğimizdir ancak namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmam” sözü, o dönem ve sonrasında darbelere karşı adeta simge haline geldi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun “Bir saniyesine bile hükmedemediğimiz bir dünya için, bu kadar fırıldak olmaya gerek yok.”Firavun’a karşı çıkmak yetmez, Musa’nın yanında olmak gerekir.” “Ben devlete, millete kurşun sıkanlara değil, ‘Ben okumak istiyorum’ diyenlere af istiyorum.” ve “Kan dökmeyi seven bir millet değiliz ancak söz konusu vatan ise dünyanın şah damarını keseriz” sözleri de siyasete damga vurdu.


Helikopter kazasına ilişkin dava hâlâ yargıda

Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberinde 5 kişinin vefat ettiği helikopter kazasının ardından suikast iddiaları ortaya atılsa da olay tam olarak aydınlatılamadı. Kahramanmaraş 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, kazaya ilişkin hakkında “görevi kötüye kullanma” suçundan dava açılan ve FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski emniyet amiri Dursun Özmen’in yargılanmasına devam ediliyor. 132 şüphelinin yer aldığı “ana soruşturma dosyası” hakkında 20 Haziran 2016’da verilen takipsizlik kararına, BBP’nin ve Muhsin Yazıcıoğlu ailesinin avukatlarının yaptığı itiraz ise Kahramanmaraş 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde inceleniyor.

#Muhsin Yazıcıoğlu
#Politika
6 yıl önce