|

Meclis’ten ortak bildiri

Meclis Genel Kurulu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında, Kudüs özel gündemiyle toplandı. Meclis'teki tüm partiler, İsrail'in katliamını kınadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:44 - 16/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Özel oturumla toplanan Meclis’te vekiller yakalarına, ‘Kudüs kırmızı çizgimizdir’ yazılı rozet taktılar.
Özel oturumla toplanan Meclis’te vekiller yakalarına, ‘Kudüs kırmızı çizgimizdir’ yazılı rozet taktılar.

Özel oturumun ardından AK Parti, CHP ve MHP'nin ortak imzasıyla bildiri yayımlandı. Gazze'deki İsrail katliamının kınandığı bildiride şu ifadelere yer verildi:

"İsrail yönetimini tüm insanlık adına şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. ABD'nin ve İsrail'in, BM kararlarını yok saymasına, uluslararası toplumun iradesine ve evrensel değerlerine meydan okumasına karşı Filistinlilerinin barışçıl tepkileri en temel hakları olduğu gibi insanlık vicdanına da tercüman olmaktadır. ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması, İsrail'in zulümlerine, katliam ve haksızlıklarına teşvik, vebale ve suça ortak olmaktır.


BARBARLIK

Bu barbarca saldırı ve katliamların, dünyanın gözü önünde fütursuzca yapılabilmesi, insanlık, ahlak, vicdan ve adalet gibi en temel değerlerin utanmazca ayaklar altına alınması ayrıca bu acı olayların vahim bir yönüdür. Türkiye, Filistin halkının haklı davasına her zaman ve her şartta sahip çıkmıştır, bundan sonra da en güçlü şekilde sahip çıkmaya devam edecektir. Üç parti grubu olarak mazlum Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanında olacağımızı, zulme karşı adalete, haksızlığa karşı hakka-hukuka destek vereceğimizi ilan ediyoruz." Ortak bildiriye imza atmayan HDP grubu ise ayrı bir bildiri yayımlayacak.

#TBMM
#Kudüs
6 yıl önce