|

Mehmed Zahid Kotku anılıyor

Güzel ahlak örneği, gönül ehli, hadisçi ve büyük âlim Mehmed Zahid Kotku, vefatının 21. yıldönümünde düzenlenen bir dizi etkinlikle anılıyor.

Yeni Şafak
01:00 - 12/11/2001 Pazartesi
Güncelleme: 17:00 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Tasavvufî hayata canlılık getiren, güzel ahlak örneği, hadisçi ve büyük mutasavvıf Mehmed Zahid Kotku, vefatının 21. yılında çeşitli törenlerle anılıyor. Gümüşhanevi Dergahı Şeyhi Kotku için ilk tören öğle namazından sonra Süleymaniye'deki mezarı başında yapıldı. Törene aralarında AK Parti Milletvekili Hüseyin Kansu'nun da bulunduğu çok sayıda seveni katıldı. Kur'an-ı Kerim'in okunduğu tören gelenlere aşure dağıtılması ile son buldu.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal gibi siyasilerin de kendisinden feyz aldığı, 13 Kasım 1980'de ebedi âleme göç eden Mehmet Zahid Kotku'yu anmak için, Hakyol Vakfı'nın düzenlediği törenlerin ikincisi ise Kotku Hocaefendi'nin uzun süre imamlık yaptığı İskenderpaşa Camii'nde yapıldı. Burada ikindi namazında hatim duası okunurken akşam da yemek verildi. Yarın da 19.30-23.00 saatleri arasında Fırat Kültür Merkezi'nde de etkinlikler sürecek. Kur'an-ı Kerim okunarak başlayacak anma programında, Yakup Çiçek, Hocaefendi'nin "Güzel Ahlak" ile ilgili örnek yaşayışı ve çabaları konulu bir konuşma yapacak.

Çileli bir ömrün alimi Zahid Kotku:
Nakşi tarikati büyüklerinden, Ahmed Ziyâüddin el-Gümüshanevi halifelerinden Ömer Ziyâeddin Efendi ve Mustafa Feyzi Efendi'nin yanında tasavvuf eğitimi aldı. Birinci Dünya Savaşı'nda çeşitli cephelerde hizmet verdi, yaralandı. Daha sonra İstanbul'daki camilerde hıfzını tamamladı. Tekkelerin kapatılmasıyla imamlığa başladı. Kısa sürede tüm İslâm âleminde tanındı. Râmuzu'I-Ehâdis'den yaptığı hadis derslerinin büyük ilgi görmesi üzerine bu dersler kitaplaştırıldı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce