|

Memur adayının hakkı baki

İki yıl önce sınava giren ve bir türlü kamu kuruluşlarında işe yerleştirilemeyen memur adayları hala ümitlerini koruyor. Devlet Personel Başkanlığı, bu kişilerin başvuru haklarının yeni bir sınava kadar devam edeceğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 23/09/2001 Pazar
Güncelleme: 17:40 - 17/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Memur sınavında başarılı olan adaylar, memuriyet için kendilerine tanınan iki yıllık sürenin dolduğu 17 Ekim'den sonra da boş memur kadroları için başvuruda bulunabilecek.



Devlet Personel Başkanı Nedim Kurdoğlu, yaptığı açıklamada, ilgili yönetmeliğe göre kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olarak çalışmak isteyenler için sınav şartı getirildiğini hatırlattı. Kurdoğlu, bu sınavın da Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM tarafından yılda ikiden fazla olmamak üzere ülke çapında ve merkezi olarak yapılmasının öngörüldüğüne dikkat çekti. Kamuya ilk kez devlet memuru olarak atanacaklar için yapılan merkezi sınav sonuçlarının sınav tarihinden itibaren iki yıl süreyle geçerli olduğunu vurgulayan Kurdoğlu, şöyle devam etti:



"Bu çerçevede ilk defa devlet memuru olarak atanacaklar için 17 Ekim 1999'da seçme sınavı yapılmış ve bu sınavda başarılı olanlarla ilgili son atama da 19 Haziran 2001 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Merkezi sınavla ilgili esas ve usuller gereğince söz konusu sınavın geçerlilik süresi 17 Ekim 2001 tarihinde sona erecektir. Bu nedenle söz konusu tarihe kadar yeni bir sınavın yapılması gereği bulunmaktadır. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar ve sınavın yapılmasının belirli bir zamanı gerektirmesi nedeniyle, şimdilik bu sınavın ileri bir tarihte yapılması düşünülmektedir."



Devlet Personel Başkanı Nedim Kurdoğlu, bu gerekçelerle devlet memurluğu sınavında başarılı olup da şu ana kadar herhangi bir kamu kuruluşuna yerleştirilememiş olanların 17 Ekim'den sonra da memur alınması öngörülen kadrolara başvurmasının kararlaştırıldığını söyledi. Kurdoğlu, 1999'da sınavına girerek başarılı olan adayların yeni bir sınav yapılıncaya kadar ilan edilebilecek boş kadrolara başvuru hakları devam edecektir" dedi.



#Devlet Personel Başkanlığı
#Memur
#ÖSYM
#Devlet Personel Başkanı Nedim Kurdoğlu
23 yıl önce