|

Muhalefetin hedef alması çok yanlış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, "Genelkurmay Başkanımızı, muhalefetin, MHP'nin hedef alması çok yanlış şeyler. Bu kararları alan siyasettir" dedi. Atalay, AK Parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dün akşam yapılan MYK toplantısının ana gündem maddesinin seçim ve seçim hazırlığı olduğunu belirterek, aday adaylarının gözden geçirildiğini söyledi.

Yeni Şafak
15:54 - 26/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:32 - 26/02/2015 Perşembe
AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin,Şah Fırat Operasyonu sonrasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e yönelik ifadelerini eleştirerek, "Bu kararları alan siyasettir. Hükümet karar alır ve kurumlarımız onu uygular. Eğer muhalefet partileri eleştirecekse siyasete dönük eleştirilerini söylerler, cevap veremeyecek, kendini savunamayacak olan bürokratlara eleştiriler yöneltmeleri çok yanlıştır. Bürokratlarımızın sorumluluğunu biz memnuniyetle taşırız" dedi.


Atalay, AK Parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dün akşam yapılan MYK toplantısının ana gündem maddesinin seçim ve seçim hazırlığı olduğunu belirterek, aday adaylarının gözden geçirildiğini söyledi. 


AK Parti'nin en fazla başvuru yapılan, en çok aday adayı bulunan parti olduğuna dikkati çeken Atalay, toplam 6 bin 223 kişinin aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu bunlardan 5 bin 183'ünün erkek, bin 40'ının kadın, 583'ünün de engelli olduğunu bildirdi. 


Aday adaylarının eğitim, yaş ve meslek durumlarına ilişkin bilgiler veren Atalay, bu hafta sonu 85 seçim bölgesinde teşkilat temayül yoklaması yapılacağını, 6-15 Mart tarihlerinde genel başkan yardımcılarının başkanlığında oluşturulan alt komisyonların, 23 Mart-6 Nisan'da da üst kurul çalışmalarının yapılarak, adayların tespit edileceğini bildirdi. 


Aday belirlemede, teşkilat yoklaması ve kamuoyu yoklamasının yanı sıra şehirlerde sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de görüşlerini alacaklarını belirten Atalay, seçim için söylem, slogan, bilboard, televizyon ve gazete reklamları ve şarkılarla çok büyük bir kampanya hazırlığında olduklarını kaydetti. 


Şah Fırat Operasyonu

Beşir Atalay, MYK toplantısında Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Şah FıratOperasyonu'na ilişkin bilgi verdiğini, operasyonun boyutları, gerekçeleri ve nasıl yürütüldüğüyle ilgili detayları da paylaştığını ifade ederek, "O konuda genel olarak partimizin görüşü; çok güvenli ve isabetli stratejiyle bu çalışma yürütülmüştür. Hem hükümetimizi hem Türk Silahlı Kuvvetlerini tebrik ediyoruz. Çok karışık bir ortamda askerlerimizi ve ecdadımızın yadigarını oradan taşımamız isabetli olmuştur. Yeni yerinde aynı şekilde tesis kurulmaktadır" dedi. 


Operasyona ilişkin muhalefetin açıklamalarını eleştiren ve çok ileri ifadeler kullandıklarını dile getiren Atalay, şöyle devam etti:


 "Onları biraz daha düşünmeye davet ediyoruz. Bu çok iyi, titiz, bütün gerekçeleriyle iyi çalışılmış proje. Biraz düşünseler Suriye'nin ortamını, oradaki riskleri... Onların da memnun olup, teşekkür etmeleri lazım. Muhalefetin değerlendirmesinde biraz aklın ve rasyonalizmin kaybolduğunu... İktidara dönük sadece eleştiri yapılması, o da haddini aşan ifadeler de oluyor. Doğrusu Genelkurmay Başkanımızı, muhalefetin, MHP'nin hedef alması çok yanlış şeyler. Bu kararları alan siyasettir. Hükümet karar alır ve kurumlarımız onu uygular. Eğer muhalefet partileri eleştirecekse siyasete dönük eleştirilerini söylerler, cevap veremeyecek, kendini savunamayacak olan bürokratlara eleştiriler yöneltmeleri çok yanlıştır. Bürokratlarımızın sorumluluğunu biz memnuniyetle taşırız. Bunlar devlet edebi, adabı bilmemektir. Dünkü MHP açıklamalarında Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanlığına, Genelkurmay Başkanlığına haddini aşan ifadeler var. Seçime doğru giderken bu tür gerginlikler üretmek birilerine fayda gibi gözüküyor ama aksine zarar verir. Önümüze sandık gelecek, orada herkes görecektir."


İç Güvenlik Yasası

Atalay, Meclis'te son dönemlerde yaşanan tartışmalarda çok fazlaca küfürlü, hakaretli ifadeler kullanılmasını da eleştirerek, "24. Dönem parlamentosu son günlerinde küfürlü, hakaretli ifadelerle çok kötü miras bırakıyor. Muhalefet partilerinin niye böyle yaptığını anlamakta güçlük çekiyorum. Grup başkanvekilleri, milletvekillerimiz çok büyük sabır gösteriyor, biz orada kavga çıkarmak istemiyoruz, yasa çıkarmak istiyoruz" dedi. 


İç Güvenlik Yasası'nın 26'ncı maddesine kadar gelindiğini, bu yasa hakkında muhalefetin eleştiri, tespit ve tekliflerine açık olduklarını ancak muhalefetin sırf yasayı engellemek için olmadık söylemler içine girdiğini ifade eden Atalay, söz konusu yasanın 3'üncü bölümünün jandarmayla ilgili olduğunu, bu bölümde de jandarmanın sivilleşmesinin hedeflendiğini söyledi.


Atalay, "İlk defa sivilleşmeyle ilgili önemli bir adımdır. Eski bir içişleri bakanı olarak da söylüyorum, jandarma görev olarak size bağlıdır ama ne atamasında ne de sicilinde yetkiniz yoktur. Bu tasarıya biraz da reform gözüyle bakmak lazım. Birileri bundan rahatsız oluyor olabilir ama bu tasarının önemli bir reform boyutudur jandarmanın sivilleşmesi, çok önemli bir kazanımdır"  değerlendirmesinde bulundu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini zikrederek bir dava kazandığını açıklamasının da doğru olmadığını belirten Atalay, Kılıçdaroğlu hakkında kendisine "köstebek" dediği için tazminat davası açtığını, mahkemenin de bunu reddettiğini, olayın bundan ibaret olduğunu anlattı. 


Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Atalay, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'ya yönelik eleştirileri oldu. Siz de daha önce Başçı'yı başarılı bulduğunuzu söylemiştiniz, bu konuda yeni bir değerlendirmeniz olacak mı" sorusuna, "Benim yeni bir değerlendirmem yok" yanıtını verdi. 


11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'den milletvekili adayı olup olmayacağı sorusu üzerine Atalay, Gül'ün böyle bir niyeti olmadığını daha önce söylediğini hatırlatarak, "Adaylığı falan söz konusu değildir diye düşünüyorum, kendi ifadelerinden çıkardığım" dedi. 


Atalay, İç Güvenlik Yasası'nın 3'üncü bölümünden sonra tasarının geri çekileceği iddialarının sorulması üzerine de "Yasanın bir kısmını geri çekme gibi verilmiş bir kararımız yok" ifadesini kullandı. 


Bir gazetecinin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Çözüm Süreci ile ilgili silah bırakma çağrısının, temel müzakerelere başlanmasından sonra geleceğini" söylediğini belirterek, "Silah bırakma çağrısı için temel müzakerelerin önünde bir engel var mı" diye sorması üzerine Atalay, şu yanıtı verdi:


"Bu konuda diyaloglar devam ediyor, bu konudaki açıklamanın hükümetimiz tarafından yapılmasını tercih ediyorum. Hükümetimiz tarafından açıklama yapılmadan, parti sözcüsü olarak bir şey söylemem uygun değil. İçeriğe ilişkin ben şu anda, 10 madde konusunda bir bilgim yok. Şu günlerde yoğun şekilde bu konuların çalışıldığını biliyorum. Diyaloglarda sorun olmadığını biliyorum. Herhalde önümüzdeki günlerde gelişmelerle ilgili hükümetimizden daha aydınlatıcı bir açıklama alırız."

#AK Parti Genel Başkan Yardımcısı
#Parti Sözcüsü Beşir Atalay
#MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
#Şah Fırat Operasyonu
#Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel
#Muhalefetin hedef alması çok yanlış
9 yıl önce