|

Nakliyecilerin isyanı

Arslanbey kasabasında gerginlik sürüyor. Nakliye işinin özel bir firmaya verilmesi üzerine geçimini taşımacılıkla sağlayan köylüler fabrika basıp, kargo şirketi şoförlerini linç etmeye kalkıştı.

Yeni Şafak
00:00 - 19/08/2001 الأحد
Güncelleme: 16:50 - 15/04/2016 الجمعة
Yeni Şafak

İzmit'in Arslanbey kasabasında yaklaşık 500 kişinin Tezcan Galva-2 Fabrikası önünde üç gündür sürdürdükleri oturma eylemi sırasında tatsız olaylar yaşandı. Nakliye işi ellerinden alınan kamyoncular ile yakınları, durumu protesto etmek ve fabrikaya giriş-çıkışı engellemek için başlattıkları eylemde öfke doruk noktasına çıktı ve bazı araç sürücüleri linç edilmekten zor kurtuldular.



Gerginliğin artması üzerine Vali Vekili Fahri Keser ve İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Turan Din, eylemcilerin yanına gelerek onlarla görüştü. Keser ve Din, olayların daha da büyümeden önlenmesi için taraflar arasında arabuluculuk yapmak istediklerini söylediler. Bu teklifi eylemciler kabul etti ve Kocaeli Vali Vekili ile Jandarma İl Komutan Vekili Tezcan Galva-2 Fabrikası'na giderek yetkililerle görüştüler.



'Tehdit ediliyoruz'


Bu arada fabrikanın Genel Müdürü İzzet Uğur Doğan ve Yönetim Kurulu üyesi Sadettin Tezcan, Keser ve Din'e can güvenliklerinin bulunmadığını, iki günden beri fabrikadan dışarı çıkamadıklarını belirterek, "Arslanbey Kamyoncular Kooperatif yetkilileri bize silah çekip ölümle tehdit ettiler. Araçlarımızı tahrip ettiler. Bizden fahiş fiyat istiyorlar. Taşıma işini kendilerine vermemiz mümkün değil. Biz, kooperatif dışından Arslanbeyli kamyonculara her zaman iş vermeye hazırız" dediler.



Vali Vekili Keser, bölgede sosyal bir patlamanın eşiğine gelindiğini belirterek, konunun çözümlenmesini istedi. Bunun üzerine fabrika yetkilileri, piyasa fiyatından valiliğin hakemliğinde nakliye işini Arslanbeyli kamyonculara vermeye razı oldular.



#İzmit'in Arslanbey kasabasında
#Genel Müdürü İzzet Uğur Doğan
#Yönetim Kurulu üyesi Sadettin Tezcan
#Fabrika
#Baskın
#Linç
٪d سنوات قبل