|

NATO'dan işgal güçlerine tam destek

NATO Genel Sekreteri Robertson, Irak'ın NATOínun desteği ile kontrol altına alınacağını belirterek, "NATO Polonya'ya yardım etmeye ve müttefikler de destek vermeye devam edecek" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 6/09/2003 Cumartesi
Güncelleme: 17:55 - 8/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

NATO'nun son üyesi Polonya, ABD'nin isteğiyle Irak'a asker gönderdikten sonra, NATO'dan da tam destek aldı. Polonya, Irakíın Güneyindeki Uluslararası İstikrar Kuvvetleri'nin, "Çokuluslu Güç Komutanlığı"nın yönetimini, NATO desteği ile üstlendi.

Polonya'nın Irak'taki Çokuluslu Gücün Komutanlığını üstlenmesi, NATO'nun resmi internet sitesinde de duyuruldu. NATO Genel Sekreteri Lord Robertson, 30 yıldır Saddam Hüseyiníin dehşete düşüren yıkıcı ve zalim yönetiminden sonra yerle bir olmuş bir ülkenin, Polonya'nın yardımı ve NATOínun desteği ile kontrol altına alınacağını belirterek, Polonya'nın önemli bir görev üstlendiğini açıkladı.

NATO ve Polonya'nın işbirliğinin, Irak'ın yeniden yapılandırılması ile ekonomik ve politik bakımdan düzelmesini hızlandıracağını da ifade eden Robertson, NATO internet sayfasında yer alan açıklamasında, "Polonyalılar'a şans diliyorum. Ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına dair güvenim sonsuz. NATO Polonya'ya yardım etmeye ve müttefikler de destek vermeye devam edeceklerdir" dedi.

Akıl karıştıran bahane

NATO Genel Sekreteri Robertson, Polonya'ya verilen desteğe ilginç bir bahane buldu. Diplomatik kaynaklar, Robertson'ın NATO resmi internet sitesindeki açıklamasında yer alan, "Balkanlardaki ve Afganistandaki diğer NATO operasyonları ile beraber, müttefiklerin Irak'ta Polonya'yı desteklemeleri, NATO'nun savaş ve terörizme ne kadar karşı olduğunun bir göstergesidir" sözlerini, "akıl karıştırmaya yönelik" olarak değerlendiriyorlar.

NATO eğitim verecek

NATO'nun, Güney Avrupa Karargahındaki personelini Varşova'ya göndererek, Irak'ta görev yapacak Polonyalılara "Lojistik Planlama Eğitimi" vereceği öğrenildi. Resmi NATO sitesinde yer alan bilgilere göre NATO, Polonya'ya maddi ve teknik yardımda bulunarak, Irak'ın güneyi ile Avrupa'da bir baz istasyonu arasında güvenli iletişim kurulmasına da destek verecek.

11 ülke asker verdi

İspanya Polonya'ya "komutan yardımcılığı" sağlarken, Ukrayna da Polonya komutasındaki Güney Irak'a asker göndererek ikinci büyük desteği veriyor. Polonya'nın komutasında kurulan Çokuluslu Güç'e destek veren diğer ülkeler ise Bulgaristan, Danimarka, Macaristan, Letonya, Litvanya, Kazakistan, Hollanda, Norveç, Romanya, Slovakya ve ABD.

  • KAAN İPEKÇİOĞLU / ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



    #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce