|

Nöbette atkı ve bere örüyorlar

Diyarbakır’da PKK’nın kaçırdığı evlatları için nöbet tutan anneler depremzedelere bere, atkı ve eldiven örüyor. Yıldız Ballı, “Elimizden bu geliyor. Hep onlar bizim yanımızda oldu. Şimdi biz onların yanındayız” dedi. Hatice Levent de “Elazığ’daki kardeşlerimiz için atkı örüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
04:00 - 28/01/2020 Salı
Güncelleme: 05:53 - 28/01/2020 Salı
Yeni Şafak
Diyarbakır anneleri
Diyarbakır anneleri

Diyarbakır'da,PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması isteyen 75 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 147'nci günde de sürdürüken, aileler Elazığ ve Malatya'daki depremzedeler için bere, atkı ve eldiven örmeye başladı. Kızı Yasemin Ballı için oturma eyleminde yer alan anne Yıldız Ballı, Elazığ'da meydana gelen depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Depremden etkilenenlere çok üzüldüklerini, onlar için atkı ve bere örmeye başladıklarını kaydeden Ballı, "Onlar için atkı örüyorum. Elimizden bu geliyor. Elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Hep onlar bizim yanımızda oldu. Şimdi de biz onların yanındayız. Çok üzüldük, keşke yaşanmasıydı" dedi. Ballı, 5 aydır oturma eyleminin sürdüğünü, evlatları için eylemi sonuna kadar sürdürmeye kararlı olduklarını belirtti.

RABBİM BİR DAHA BÖYLE BİR ACI GÖSTERMESİN
  • Anne Songül Altıntaş da depremzedeler için atkı ördüklerini dile getirerek, "Onların evleri başlarına yıkıldı. Çok üzüldük. Allah kimseye yaşatmasın. Kurtulanlar için çok sevindik. Allah devletimizden de razı olsun. Depremzedelerin yanında. Devletimiz herkesin yardımına koşuyor" diye konuştu. Annelerden Hatice Levent ise depremzedelerin üşümemesi için atkı ve bere ördüklerini anlatarak, "Türkiyemizin başı sağ olsun. Rabbim bundan sonra bir acı göstermesin. Elazığ'daki kardeşlerimiz için atkı örüyoruz. İnşallah yardımımız olur. Daha fazla yardım etmek isterdik ama elimizden bu geliyor" ifadelerini kullandı. Anne ve babaların, evlatları için 147 gündür eylemde olduğuna dikkati çeken Levent, sonuna kadar eylemlerine devam edeceklerini aktardı.
#Elazığ
#Diyarbakır
#Deprem
#Yardım
4 yıl önce
default-profile-img