|

Öğretmenler savunmasız

Öğretmenlere yönelik şiddete eğitim camiasından tepki yağdı. Eğitim-Bir-Sen Başkanvekili Latif Selvi, öğretmenlerin savunmasız olduğunu ifade ederek, “Bir şikayet halinde hiç kimse öğretmenin yanında yer almıyor” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 20/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:31 - 20/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Eğitim-Bir-Sen Başkanvekili Latif Selvi
Eğitim-Bir-Sen Başkanvekili Latif Selvi

Öğretmenlere yönelik öğrenci ve veli şiddetine eğitim camiası sert tepki gösterdi. Eğitim-Bir-Sen Başkanvekili Latif Selvi, özellikle son günlerde bu tür olayların arttığına dikkat çekerek, öğrencilere gelişimleri artsın diye verilen öz güvenle birlikte, büyüğünü ve küçüğünü bilmeyen bir neslin ortaya çıktığını söyledi. Selvi, “ Okulda yaşanan bir sorunda velinin şikayeti doğrultusunda bütün kurumlar harekete geçiyor. Öğretmenin şikayetinde ise hiç kimse onun yanında yer almıyor. Öğretmen yalnızlaştırılarak saldırılara açık hale getirildi. Öğretmenler adete öğrenciler ve velileri tarafından sindirilmiş durumda. Öğetmenler öğrencilerin önüne geçemiyor. Disipline gitmeyeceğini ve okuldan atılmayacağını bilen öğrenci öğretmenine karşı her türlü çirkinliği sergiliyor” dedi.

ZORLA OLMAZ

Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan da öğretmenlerin, öğrenci üzerinde yaptırımının kalmamasının şiddetin dozunu arttırdığını kaydetti. Bostan, “Öğrenci en ufak bir olayda velisine bilgi verir, veli de okulu basıp öğretmeni dövüyorsa o öğretmenin okulda eğitim veremez” iddiasında bulundu. Zorunlu eğitimin öğrencileri suça yönelttiğini öne süren Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği Genel Başkanı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Gökhan Erenoğlu “Okumak istemeyen öğrenciyi zorla okula getiriyoruz. Bunun tamamen ortadan kalkması gerekiyor” şeklinde konuştu.

ŞİDDET GÖRDÜK

Türk Eğitim-Sen tarafından 2016-2017 eğitim öğretim yılında okulların güvenlik ve şiddet oranlarını belirlemek amacıyla düzenlenen ankete katılan 11 bin 842 öğretmenin yüzde 45.4’ü, okulunda öğretmen, idareci, eğitim çalışanı, öğrenci ya da veli şiddetine maruz kaldığını belirtti.


#Öğretmen
#şiddet
#Latif Selvi
6 yıl önce