|

Osman Akkuşak’a saygı gecesi

“Bir nesli yoğuranlar” etkinliği kapsamında düzenlenen saygı gecesinin kasım ayı konuğu Yeni Şafak gazetesi yazarı, kalem ve kelam ustası Osman Akkuşak oldu. Sanatçının yakın dostlarının katıldığı gecede, hayatı ve çalışmaları ele alındı.

Yeni Şafak
04:00 - 29/11/2015 Pazar
Güncelleme: 23:24 - 28/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak
FATİH ÖZKANOĞLU


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Bir Nesli Yoğuranlar' etkinliğinin 8.'incisi gerçekleştirildi.



Ali Emiri Kültür Merkezi'nde Osman Akkuşak adına düzenlen saygı gecesine İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü Abdurrahman Şen, sanatçının yakın dostları ve sevenleri katıldı. Sanatçının hayatının anlatıldığı belgesel gösterimiyle başlayan gecenin oturumu Mehmet Nuri Yardım moderatörlüğünde tertip edildi.


Oturumda sanatçının yakınları olan Gülten Dayıoğlu, Abdullah Işıklar, Prof.Dr. Ahmet Nuri Yüksel, Mehmed Niyazi, Cezmi Bayram, Hüseyin Emiroğlu, Halil Gökkaya ve Bekir Tuncer Salihoğlu yer aldı.





EDEBİYATI ONUNLA SEVDİK


Osman Akkuşak'ı kendisine örnek aldığını belirten edebiyatçı Gülten Dayıoğlu, “Teyzesinin kızı olmam nedeniyle ailede hep Osman ağabeyin başarıları konuşulurdu. Ben de başarılı olmak için onu kendime örnek aldım. Edebiyatı onunla sevdim” dedi.


Osman hocanın dini ilim ve sohbetlere de büyük önem verdiğini ifade eden Abdullah Işıklar, “Nerede Allah rızası için bir toplantı var, nerede Peygamberimiz (sav) konulu bir program var Osman ağabey oradaydı. Biz ümmet kardeşliğini, sevgiyi, saygıyı, muhabbeti hep ondan öğrendik” diye konuştu.


#Bir Nesli Yoğuranlar
#Osman Akkuşak
#Gülten Dayıoğlu
8 yıl önce