|

Oyalamayın

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suudi başsavcının da cinayetin önceden planlandığını itiraf ettiğini söyledi. Suudi yetkilileri ‘zamana yayma ve oyalama’ konusunda uyaran Çavuşoğlu, “Bir an önce bu soruşturma neticelensin. Tüm dünya merak ediyor. Tüm gerçekler ortaya çıksın” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 30/10/2018 Salı
Güncelleme: 04:02 - 30/10/2018 Salı
Yeni Şafak
​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde düzenlediği ortak basın toplantısının ardından soruları cevapladı. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, “Henüz Kaşıkçı’nın cesedine ulaşılamadı. Şu anda bu cinayeti işleyenler Suudi Arabistan’da olduğuna göre, Suudi Arabistan’ın burada sorumluluğu çok büyük. Dışişleri Bakanı da telefonda bunu net şekilde söyledi” dedi.

BAŞSAVCI İTİRAF ETTİ

Suudi Arabistan başsavcısının da cinayetin önceden planlandığını itiraf ettiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu: “Başlangıçta birçok şey inkar edildi ama yavaş yavaş hepsi itiraf edilmeye başlandı. Bu konuda başsavcıların bilgi paylaşımı ve birlikte çalışmalarının da faydasını görüyoruz. Bu işbirliğinin devam etmesi gerekiyor ama zamana yayma ya da oyalama olmasın. Bizim derdimiz bu. Bir an önce bu soruşturma neticelensin. Tüm dünya merak ediyor. Tüm gerçekler ortaya çıksın. Suudi başsavcının ziyaretini de önemli buluyoruz.”


Bekleyiş sürüyor

Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili gelişmeleri takip eden yerli ve yabancı basın mensuplarının bekleyişi 28’nci günde de devam etti. Basın mensupları olay hakkındaki gelişmeleri, 2 Ekim’den bu yana Levent’teki Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde takip ediyor.

#Cemal Kaşıkçı
#Suudi Arabista
5 yıl önce