|

Pet şişeni at akbilini doldur

İBB, pet şişelerin sokağa atılarak doğaya zarar vermesini önlemek için yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Vatandaşlar kart yükleme noktalarına konulacak otomatlara pet şişelerini atacak ve ücretsiz olarak ‘İstanbulkart’larını dolduracak.

Fatih Özer
04:00 - 7/09/2018 Cuma
Güncelleme: 04:52 - 7/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
İBB, hayata geçirilecek yeni projeyi otomatların fotoğraflarıyla sosyal medya hesabından duyurdu.
İBB, hayata geçirilecek yeni projeyi otomatların fotoğraflarıyla sosyal medya hesabından duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, pet şişelerin sokağa atılmasını önlemek için çevreci bir hizmeti devreye sokmaya hazırlanıyor. Akıllı şehircilik faaliyetleri üzerine çalışmalar yapan İBB, iştiraklerinden İstanbul Bilişim Ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ (İSBAK) tarafından yapılan pet şişe otomatlarını hayata geçirecek. Vatandaşlar boş pet şişelerini bu otomatlara atarak İstanbulkart’ını ücretsiz olarak doldurabilecek.

TÜRK MÜHENDİSLER GELİŞTİRDİ

Otomat, pet şişe, teneke kutu ve cam şişeleri tanıyıp puanlamayı da buna göre yapacak. İlk etapta 0,5 ile 1,5 litre pet şişeleri ve 200 ile 500 ml metal kutuları, sonrasında cam şişeleri tanıyacak. Akıllı otomata farklı bir madde atıldığında ise kabul etmeyecek. Atık Yönetim Müdürlüğü ile İSBAK ortaklığıyla geliştirilen projenin altında Türk mühendislerin imzası var.

GERİ DÖNÜŞÜM HIZLANACAK

Teknoloji hamlesi olarak hayata geçirilecek proje kapsamında hem geri dönüşümde hızlılık sağlanacak hem de vatandaşın parası cebinde kalacak. Hayata geçirilecek proje İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından duyurdu.

#İstanbul Büyükşehir Belediyesi
#Pet şişe
#Dönüşüm
#Akbil
6 yıl önce