|

Polisten HDP'li vekile tokat gibi cevap

Batman'da polisin müdahale ettiği yürüyüşte HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile bir komiser arasında gerginlik yaşandı. HDP'li Aslan'ın, "Devlet benim" demesi üzerine komiser, "Devlet benim, sen vekilsin" diye cevap verdi.

Yeni Şafak
19:55 - 29/12/2015 Salı
Güncelleme: 18:16 - 29/12/2015 Salı
IHA

Batman'da Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları (TMMOB) tarafından, bölgedeki sokağa çıkma yasakları ve operasyonları protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapıldı. Bu çerçevede, aralarında HDP milletvekili Mehmet Ali Aslan'ın da bulunduğu grup, Atatürk Parkı önünde toplandı. Grup burada basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı. Ancak grup içerisindeki bazı şahıslar, yolu trafiğe kapatıp, slogan atarak, eylem yaptı. Bunun üzerine polis, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Polisin müdahalesi üzerine ortalık bir anda karışınca, HDP'li vekil Mehmet Ali Aslan ile bir komiser arasında gerginlik yaşandı.




Bir polisi komisere şikayet eden Aslan, "Bu kim kimliğini göstersin?" dedi. Komiser ise, "O devlet" diye cevap verdi. Bunun üzerine Mehmet Ali Aslan, "Ne devleti, devlet benim" deyince, komiser de "Devlet benim, sen vekilsin" şeklinde yanıt verdi. Aslan ile komiser arasında tartışmalar sürerken, polis yürüyen grubu dağıtmak için havaya ateş da açtı.



Öte yandan, kentteki olaylarda, 1 kişi yaralanırken, 7 kişi gözaltına alındı.




#mehmet ali aslan
#hdp
#TMMOB
8 yıl önce