|

Rehine stratejisi masaya yatırıldı

Irak'ta halen 3 şoförün rehin, 2 şoförün de kayıp olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Bakanlar Kurulu toplantısından önce bürokratları toplayarak Irak'taki son dönemde artan kayıp-rehine olaylarını görüştü ve izlenecek stratejiyi belirledi.

Yeni Şafak
00:00 - 10/08/2004 Salı
Güncelleme: 16:19 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Bakanlar Kurulu toplantısından önce bakanlık bürokratlarını toplayarak, Irak'ta son dönemde artan kayıp ve rehine olaylarını değerlendirdi. Başbakanlık'ta yapılan "güvenlik" toplantısında, Iraklılar'ın da güvenlikte etkin rol alması için izlenecek strateji masaya yatırıldı. Bakan Gül'e Bağdat ve Washington'da yapılan diplomatik girişimler hakkında bilgi verilirken, ABD'li diplomatik kaynaklar, "Güvenliği sağlamak için yeterli bir yanıt henüz bulamadık. Türk tarafından gelecek önerilere açığız" değerlendirmesini yaptı.

Toplantıda alınan önlemler dizisi, 3 sayfada toparlandı. Toplantıda şirketlere yapılacak uyarıların yanısıra Irak ve ABD nezdinde yapılacak girişimler de gözden geçirildi. Toplantıya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarvekili Baki İlkin, siyasi, ekonomik ve konsolosluk dairesi başkanları katıldı. Türk işçisi Tahsin Top'u Taji bölgesinde kaçıran Tevhid ve Cihad örgütünün isteklerinin yerine getirildiğine, Atahan firmasının Irak'ta çekildiğine dikkat çekilirken, Bakanlık, ABD ile Top için istihbarat işbirliği yaptı. ABD'nin yanısıra bölge ülkeleri ve gruplarla da iletişime geçildi. Top'un rehin alınmasının ardından birkez daha başta El Cezire olmak üzere Arap medyasında Atahan firmasının Irak'tan çekildiği de duyuruldu. Irak'ta halen 3 Türk'ün rehine, 2 Türk'ün de kayıp olduğuna dikkat çekilirken, Bakan Gül başta güvenlik önlemleri olmak üzere alınan tedbirlerin basına açıklanmaması talimatını verdi. Irak'ta son dönemde yaşanan rehin olaylarının gündemde tutulmasının teröristlerin işine yaradığına dikkat çeken kaynaklar, "bu onları teşvik ediyor" görüşünü dile getirdi.

  • DUYGU GÜVENÇ / ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce