|

Reina saldırısında 9 tutuklama daha

İstanbul-Ortaköy'deki Reina katliamına ilişkin gözaltına alınan ve saldırının planlayıcılarından Abdurrauf Sert'in de aralarında bulunduğu 10 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:26 - 9/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Reina saldırısı
Reina saldırısı

Şüphelilerden 9'u tutuklandı. Soruşturma kapsamınra gözaltına alınan şüpheliler dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü'ye ifade verdi. Savcı şüphelileri, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti. Şüphelilerden 9'u çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, 1'i ise serbest bırakıldı. Tutuklu sayısı 24'e yükseldi.



39 KEZ MÜEBBET


Saldırının planlayıcılarından Abdurrauf Sert, ayrıca ölen 39 kişinin ölümünden sorumlu tutularak 39 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle “kasten öldürme” suçundan da mahkemeye sevk edildi. Sevk yazısında şüpheli Muhamed Ebulhasan'ın, Reina saldırganı Abdulgadir Masharipov ile Afganistan'da siyasi ve silahla eğitim gördüğü ayrıca Ortaköy'deki eylem öncesi Masharipov ile 4 kez buluştukları kaydedildi. 4 şüphelinin Reina saldırganı Abdulgadir Masharipov'un eylem sonrası kaçışına ve saklanmasına yardımcı olan Tulpar kod isimli örgüt militanıyla irtibat halinde olduğu belirtildi.


#Reina saldırısı
#İstanbul
#İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı
7 yıl önce