|

"Roman açılımı ile daha görünür olduk"

Hükümetin Demokratikleşme Paketi kapsamında yaptığı çalışmalarla Roman vatandaşların sorunlarının çözümüne yönelik önemli adımlar atıldı. İzmir Romanlar Derneği Başkanı Cıstır, "Roman açılımı ile daha görünür olduk. Çalışmalar, Romanların öz güvenlerinin artmasına katkı sağladı" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
13:13 - 27/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 11:20 - 27/12/2014 Cumartesi
AA
İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, açılım sonrasında Romanlara yönelik bir sempati oluştuğunu söyledi. Sempatinin empatiye dönüşmesi gerektiğini belirten Cıstır, şöyle konuştu:


"Roman açılımı ile daha görünür olduk. Çalışmalar, Romanların öz güvenlerinin artmasına katkı sağladı. Mahallelerimiz kentsel dönüşüm merkezi haline geldi. Muhataplık konusunda en üst seviyeye ulaştık. En büyük sorunumuz işsizlik. Devletin bu yönde de çalışma yapmasını bekliyoruz."


"Sosyal danışmanlık hizmeti geliyor"


Cıstır, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Romanlara sosyal danışmanlık hizmeti vereceğini söyledi.


Uygulamanın çok olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını aktaran Cıstır, şöyle devam etti:


"Bakanlık, şubat ya da mart ayında bir Roman çalıştayı yapacak. Çalıştay, stratejik eylem planı açısından önemli olacak. Sosyal danışman olarak her ilde dört ya da beşer kişilik gruplar oluşturulacak. Bu gruplarda en az bir olmak üzere Roman vatandaşımız istihdam edilecek. Vatandaşlarımız eğitimden, sağlığa birçok konuyu bu danışmanlara sorarak yardım alabilecek. Bu uygulama 2 ya da 3 yıl bu şekilde denenecek."


Cıstır, Romanların uyuşturucuyla gündeme gelmesinden de rahatsız olduklarını vurguladı.


Romanlara yönelik çalışmalar


Roman açılımı çalışmaları kapsamında, bu yıl AB Projesi olan "Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Yerlerde Sosyal İçermenin Artırılması Operasyonu", 12 ilde uygulanmaya başlanacak.


Romanlara Yönelik Sosyal Politika Ülke Strateji Belgesi ile ilgili çalışmalar da bu yıl sonuçlandırılacak. Roman vatandaşların yaşam tarzlarına uygun sosyal konut uygulamaları devam edecek. Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadıkları yerlerde hizmet vermek üzere sosyal destek merkezleri kurulacak.
#İzmir Romanlar Derneği
#Roman
#özgüven
#demokratikleşme paketi
#roman açılımı
9 yıl önce