|

Roman Kralı'nın başı dertte

12 yaşındaki kızını evlendiren Roman Kralı hakkında soruşturma açıldı. Evliliğin geleneklerine uygun olduğunu söyleyen Roman Kralı, televizyona çıkarak kendisini savundu.

Yeni Şafak
00:00 - 3/10/2003 Cuma
Güncelleme: 18:26 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Roman Kralı Florin Ciobara'nın başı derde girdi. 12 yaşındaki kızı prenses Ana Maria'yı 15 yaşındaki Brita Mihai ile evlendirmesi, Avrupa Sosyal İşler Komisyonu başta olmak üzere insan hakları derneklerinin tepkisine yol açtı. Romanya'nın Avrupa Birliği üyesi olma yolunda adımlar attığı hatırlatılarak bu evliliğin yasadışı olduğu belirtildi ve Romanya hükümetinden insan haklarına uyması istendi. Romanya hükümeti ise konu ile ilgili olarak soruşturma başlattı.

Roman Kralı Florin Ciobara ise düğünü terkedip kaçmak isteyen kızı ve damadı ile ekran karşısına çıktı. Athena 1 televizyonundaki talk show programına katılan Ciobara, kızını zorla evlendirip evlendirmediği ve televizyonda evliliğin kendi tercihi olduğu yönünde konuşması için baskı yapıp yapmadığı konusunda açılan soruşturmaya meydan okudu. Ciobara, Romanya hükümetini Roman geleneklerini bilmemekle suçladı.

Nüfusları 500.000 ile 3 milyon arasında tahmin edilen Romanya'nın geleneksel çingeneleri arasında küçük yaşlarda evlilik oldukça yaygın olmasına rağmen Ana Maria evlenmek istemediği için kilise töreninden kaçmış ancak ailesi tarafından geri dönmeye ikna edilmişti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce