|

Roth: Türkiye'ye ihtiyacımız var

Alman hükümetinin insan hakları sorumlusu Roth, "Türkiye'ye inandırıcı bir perspektif verilmeli; çünkü güçlü bir Türkiye'ye ihtiyacımız var" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 10/03/2004 Çarşamba
Güncelleme: 14:32 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Alman hükümetinin insan hakları sorumlusu ve Türk-Alman Dostluk Grubu Başkanı Claudia Roth, Türkiye'nin AB üyeliğini savunarak, "Çünkü güçlü bir Türkiye'ye ihtiyacımız var" dedi. Roth, Türk gazetecilerle yaptığı bir değerlendirme toplantısında, Hıristiyan Birlik partileri (CDU) lideri Angela Merkel'in önerdiği "imtiyazlı ortaklığa" karşı olduğunu belirterek, "Türkiye, birçok yarışmada Avrupa kategorisinde yer alıyor. Türkiye neden bazen Avrupa'ya ait, neden bazen değil? Bunu anlamıyorum" diye konuştu. Roth, Türkiye'de yapılan reformlara değinerek "Bir zamanlar idam cezasının kaldırılabileceğini bile düşünemiyordum" dedi.

Kıbrıs çözülmezse, üyelik zor

Roth, eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış başkanlığındaki TBMM Uyum Komisyonu heyetiyle yaptığı görüşmede ise Türkiye'nin üyeliği ile ilgili olarak "Kopenhag kriterleri arasında yer almasa da Kıbrıs sorununun çözümü çok önemli. Sorun çözülmezse Türkiye'nin işi zorlaşır, çünkü Türkiye'nin üyeliğine karşı olanlar bunu gerekçe olarak gösterebilirler" dedi.

  • BERLİN


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce