|

Sağlık çalışanına şiddete ağır ceza

AK Parti'nin, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin düzenlemenin de bulunduğu kanun teklifi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Haber Merkezi
04:00 - 31/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:39 - 31/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Saldırganlar "kasten yaralama" suçuyla yargılanacak.
Saldırganlar "kasten yaralama" suçuyla yargılanacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, sağlık çalışanına şiddet uygulayanların "kasten yaralama" suçuyla yargılanacağını söyledi.

KARAKOLA DEĞİL SAVCILIĞA SEVK

Muş, "Eskiden bir olay olduğu zaman bununla alakalı karakolda ifade alınıp kişiler bırakılabiliyordu. Şimdi bir olay olduğu zaman bununla alakalı ifadeler hastanelerde alınacak ve buradaki polis mutlaka şüphelileri ya da olaya karışanları savcılığa sevk edecek. Başsavcılık bırakılıp ya da mahkemeye sevkle ilgili kısmına karar verecek. Karakoldaki iş bitiyor. Bundan sonraki süreci başsavcılık yürütecek" diye konuştu.

TV'DE İLAÇ SATIŞINA 300 BİN TL CEZA

Tasarıya göre, sağlık Bakanlığı'ndan izin almadan sağlık beyanı ile televizyon kanallarında ürün veya ilaç satışı yapmak isteyenlere 300 bin liraya kadar para cezası verilecek.

YARDIMCI ECZACILIK KALDIRILDI

Muş, teklif ile eczanelerde yardımcı eczacılık müessesesinin kaldırıldığını söyledi. İlaç ticareti yapan şirketlerde ve ortaklık yapılarında mutlaka bir eczacının bulunmasına ilişkin düzenlemenin kaldırıldığını aktaran Muş, buna karşın sorumlu müdürün eczacı olacağına işaret etti. Teklifin, Sağlık, Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda 1 Kasım Perşembe günü ele alınması bekleniyor.

#Sağlık
#Şiddet
#Sağlık çalışanı
6 yıl önce