|

Sanatçının onuru kırıldı

Coşkun Sabah, Türk sanat dünyasının hakiki sanatçıları mesleklerinden soğuttuğunu belirterek "Gerçek sanatçıların onuru kırıldı. İyinin yanında kötüler de harman oldu" diyor.

Yeni Şafak
00:00 - 10/08/2004 Salı
Güncelleme: 16:19 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Paranın her kapıyı açtığı, bir şarkı ile sanat dünyasına girildiği bir dönemde içini Yeni Şafak'a döken Coşkun Sabah, sıradan şarkılar ile sanat dünyasına girmek isteyenle aynı kefeye koyulmaktan gerçek sanatçıların onurunun kırıldığını söylüyor. İşte yıllarını sanatına adamış, hâlâ dillerden düşmeyen "Anılar" şarkısının sahibi Coşkun Sabah'ın kendi sektörü ile ilgili eleştirileri:

"Müzik piyasası şöhret peşinde koşan insanlarla dolup taştı. Bir klibin yayınlanması için binlerce kişi kanalların önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Müzikte kartel oluştu. Bazı müzik prodüksiyon şirketleri kendi sanatçıların kliplerinin yayınlanması için televizyon kanallarına çeşitli baskılar yapıyor. "

Kötüler iyilerle harman oldu

Artık müzikte ve sanatta kalite kavramının önemini kaybetmeye başladığını söyleyen Çoşkun Sabah, Türk halkının da bu kötü gidişatın suyuna kendine kaptırdığını ve birden parlayan müzik furyasına prim verdiğini belirterek şunları söyledi:

"Gerçek sanatçıların bu gidişat yüzünden onuru kırıldı. Reklama ihtiyacı bile olmayan yılların sanatçılardan kliplerinin televizyon kanallarında çıkması için paralar istendi; sıradan şöhret peşinde düşen kişiler ile aynı kefeye kondu. Kötüler, iyilerle harman oldu."

Gidişat beni meslekten soğuttu

Türkiye'de birçok ilki gerçekleştirdiğini, Turgut Özal zamanında Amerika'daki "Türk Gecesi"nde şarkı söylediğini ifade eden Sabah, sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık Coşkun Sabahkolikler diye adlandırdığım hayranlarım için 2 yılda bir kaset çıkartmak istiyorum. Artık ne çok büyük başarı beni çok sevindiriyor; ne de çok büyük başarısızlık beni çok üzüyor. Çünkü gidişat bizi meslekten soğuttu. Sadece beni değil tüm gerçek sanatçıları."

SABAH PRODÜKSİYON DÜNYA KONSEPTİNDE

Gülben Ergen, Emel Sayın, Bülent Ersoy, Emrah gibi Türkiye'nin birçok ünlüsünün kasedinin stüdyo hizmetini verdiklerini belirten Sabah, "Şirketimiz, dünya standartlarında stüdyo hizmeti veriyor. Dünyanın gelişmiş ses stüdyolarında olan Prontos cihazı ile donanımlı stüdyomuzda her türlü cihaz donanımı bulunuyor. Arapların Tarkan'ı olarak bilinen Mishel de bizden stüdyo hizmeti alıyor" diyor.

  • MURAT PALAVAR / İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce