|

'Saral için hiç bir şey yapmam'

Sedat Şahin'in adamlarının da aralarında bulunduğu 4 kişinin öldürülmesiyle ilgili yargılanan Burhanettin Saral, suçlamaları reddetti.

Yeni Şafak
00:00 - 26/07/2006 Çarşamba
Güncelleme: 15:39 - 6/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Sedat Şahin'in adamlarının da aralarında bulunduğu 4 kişinin öldürülmesine ilişkin Burhanettin Saral ile birlikte 39 sanığın yargılanmasına başlandı. Burhanettin Saral, hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada "Aramızdaki kan davası nedeniyle kendisi ile 10 yıldır görüşmüyorum. Bu nedenle ne ben Hüseyin Saral için bir şey yaparım ne de o benim için bir şey yapardı. Sanık olmamın sebebi, soyadımın Saral olması ve sabıkamın bulunmasıdır"şeklinde ifade verdi.

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Burhanettin Saral, kardeşi İlyas Saral ve Yakup Kerem Saral'ın da aralarında bulunduğu 1'i kadın 21 tutuklu sanık ile 9 tutuksuz sanık hazır bulundu. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ergül tarafından hazırlanan 65 sayfalık iddianamede Burhanettin Saral'ın 4 kişinin ölümüne ilişkin 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. Tutuklu 4 sanığın tahliyesine karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
18 yıl önce