|

Saraybosna büyük buluşmaya hazır

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gurbetçilerle buluşacağı Saraybosna’daki salon büyük buluşmaya hazır hale getirildi. Yarın Avrupa’nın dörtbir yanından gelecek gurbetçilere seslenecek olan Erdoğan, bu faaliyetle her türlü zorluğu çıkaran Avrupa Birliği’nin popülist söylem ve davranışlarına da en güzel cevabı verecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:38 - 19/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Saraybosna’daki salon büyük buluşmaya hazır hale getirildi.
Saraybosna’daki salon büyük buluşmaya hazır hale getirildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yarın Bosna Hersek'e çalışma ziyareti gerçekleştirecek. Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzetbegovic ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek, gurbetçilerle biraraya gelecek. Avrupalı Türk Demokratlar Birliğinin (UETD) 6. Olağan Genel Kuruluna katılacak. Erdoğan'ın yanısıra Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovic'in de katılması beklenen büyük buluşma için Batı Avrupa ülkelerinin yanı sıra Balkan ülkelerinden 20 bin civarında insan Saraybosna'ya gelecek. UETD teşkilatları bulunan Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, Macaristan, Makedonya, Norveç ve Çekya'nın yanı sıra Bosna Hersek'in farklı şehirleri ve bölge ülkelerden de genel kurula katılım olacak.


AVRUPA'DAN DÜNYAYA

Genel kurul öncesinde UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya, son hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. UETD'nin teşkilatlanmış olduğu tüm Avrupa ülkelerinden katılım olacağını ifade eden Sırakaya, "Bosna Hersek'te bu etkinliği yaparak, Avrupa Birliğine de popülist söylemlerden uzak durması gerektiğini, vurgulamış oluyoruz" dedi.

  • Asimilasyon bu dönem kalktı
  • Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı'nın gündeminde yeni bir çözüm süreci olmadığını söyledi. Kalın, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün vatandaşlarının eşit haklara sahip bireyler olarak yaşaması için büyük bir mücadele vermiştir. Kürt kardeşlerimiz de diğer bütün bireyler gibi eşit vatandaşlardır. Geçmişin ret, inkar ve asimilasyon politikaları Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortadan kaldırılmıştır. Bütün vatandaşlarımızın PKK terör örgütünün baskısından kurtulması için verilen mücadele bundan sonra da kararlılıkla devam edecektir."

İnançla verilen eşsiz mücadele

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Erdoğan mesajında şunları kaydetti: "Samsun'da yakılan istiklal meşalesi, milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuş; birlik ve beraberlik içerisinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla verilen o eşsiz mücadele, bilahare Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlanmıştır. Vatanımıza ve bayrağımıza yönelen tehditleri milletimizin canı pahasına bertaraf ettiği istiklal mücadelemiz, bağımsızlıklarını kazanmak için mücadele veren başka milletlere de örnek olmuştur. Kurtuluş Savaşı'mızı zafere ulaştıran irade, kararlılık ve inancı, gençlerimizin aynen muhafaza ettiklerini görmekten mutluluk duyuyoruz."

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Bosna Hersek
#Saraybosna
6 yıl önce