|

Halı sahaya erken gelen Savcı 14 öğretmeni gözaltına aldırdı

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde 14 öğretmenin hukuksuz bir şekilde savcı tarafından gözaltına alındığı iddia edildi. Olayın ardından Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Mustafa Safran da yaşananlara ilişkin Twitter hesabından bir mesaj paylaştı ve "Öğretmenler sahipsiz değildir" ifadesini kullandı. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise söz konusu savcıyla ilgili HSK'nın konuyla ilgili inceleme başlattığını duyurdu. Öte yandan Adalet Bakanı Gül de konuyla ilgili açıklama yaptı ve "Müfettişlerin yapacağı inceleme en kısa sürede sonuçlandırılacak. Konunun yakinen takipçisiyim" dedi.

Yeni Şafak
16:30 - 28/02/2019 Perşembe
Güncelleme: 16:56 - 28/02/2019 Perşembe
Diğer
Halı saha. Fotoğraf: Arşiv.
Halı saha. Fotoğraf: Arşiv.

Son dönemlerin en ilginç haberlerinden biri Diyarbakır'dan geldi. Çermik ilçesindeki halı saha maçında, öğretmenlerin Çermik Savcısı tarafından polis aracılığıyla sahadan çıkarıldığı, Emniyet'e götürüldüğü ve yaklaşık 1 saat burada tutulduğu ileri sürüldü.

MEB Personel sitesinin haberine göre olay şöyle gelişti:

  • 27 Şubat 2019 Çarşamba akşamı saat 21:00-22:00 saatleri arasında halı saha maçı olan öğretmenler maç saatinde halı sahaya geldi.
  • Aynı saatte aralarında Çermik Savcısının içinde bulunduğu başka bir takım da halı sahaya geldi.
  • İki takımın da aynı anda sahaya girmeye çalışması nedeniyle halı saha yetkilileri olaya müdahale etti ve o saatin öğretmenler tarafından kiralandığını bildirerek, savcının da aralarında bulunduğu takımı sahadan çıkardı.

Halı sahayı polis bastı

Öğretmenlerin maça başlamasından kısa bir süre sonra Savcının Emniyet yetkililerini çağırmasıyla maç devam ederken kimlik tespiti yapılacağının söylenmesiyle maç yarıda kesildiği iddia edildi.

Habere göre, o sırada kimlikleri yanında olmayan öğretmenler polis otolarını bindirip İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülüp 1 saate yakın bekletildikten sonra serbest bırakıldı.

MEB Bakan Yardımcısından tweet

Yaşananların ardından Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcıslarından Mustafa Safran, sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.


Safran, Twitter'daki mesajında "Öğretmenler bu ülkenin üvey evladı değildir, sahipsiz hiç değildir. Diyarbakır Çermik ilçesinde 14 öğretmenin gözaltına alınması bizleri derinden üzmüştür" ifadesini kullandı.

HSK inceleme başlattı

Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da, öğretmenlerin gözaltına alınmasına büyük tepki verdi.



Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Adalet Bakanlığı ve Hakimler Savcılar Kurulu'nu göreve davet etti.

Yalçın, daha sonra attığı tweet ile Hakim ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) konuyla ilgili inceleme başlattığını duyurdu.


Bakan Gül: Konunun takipçisiyim

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den de konuyla ilgili paylaşım geldi. Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Çermik’te halı saha tartışması üzerine 14 öğretmenin gözaltına alınması ile ilgili HSK inceleme başlattı. Hukukun üstünlüğü, mesleki ve etik kurallar çerçevesinde Kurul müfettişlerinin yapacağı inceleme en kısa sürede sonuçlandırılacaktır. Konunun yakinen takipçisiyim" ifadesine yer verdi.


#Diyarbakır
#Halı saha
5 yıl önce