İstanbul'da sosyeteye düzenlenen uyuşturucu operasyonu ile ilgili iddianame tamamlandı. Savcılık, 17 şüpheli arısında yer alan popçu Tarkan'ın “Uyuşturucu madde satın almak ve bulundurmak' suçlarından 1 ila 2 yıl arasında hapsini istedi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Tarkan Tevetoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında iddianame hazırlandı.Tarkan Tevetoğlu'nun, 'Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçunu düzenleyen ve 1 ile 2 yıl arasında hapis öngören TCK'nın 191. maddesinin 1. fıkrası uyarınca yargılanması talep edilen iddianamede, Tevetoğlu hakkında aynı maddenin 2. fıkrasında yer alan 'Bu suçtan dolayı açılan davada mahkeme, birinci fıkraya göre hüküm vermeden önce uyuşturucu madde kullanan kişi hakkında tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine karar verilebilir' hükmünün de uygulanması istendi.
Başka bir şüphelinin de Tevetoğlu ile aynı maddeler uyarınca yargılanması istenen iddianamede, diğer 15 şüphelinin ise 5 ile 23 yıl arasında değişen hapis cezaları öngören 'uyuşturucu madde satmak', 'uyuşturucu madde alınıp satılmasına aracılık etmek', 'yurda uyuşturucu madde ithal etmek' ve 'uyuşturucu madde kullanmak' suçlarından yargılanması isteniyor. İddianamenin kabul edilmesi halinde şüpheliler İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.






