|

Şehit oğluna asker selamı verdi: Kalbimize gömdük

Pençe Harekatı bölgesindeki çatışmada şehit olan Teğmen Ali Rıza Özcücük memleketi Gaziantep’te, Uzman Çavuş Sergen Güçlüer ise memleketi Aksaray’da gözyaşları içinde toprağa verildi. Törende güçlükle ayakta duran anne Fatma Özcücük, şehit oğlunun tabutu başında asker selamı verdi.

00:00 - 29/07/2021 Perşembe
Güncelleme: 02:47 - 29/07/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Gaziantep’teki törende acılı anne şehidini asker selamıyla uğurladı.
Gaziantep’teki törende acılı anne şehidini asker selamıyla uğurladı.

Pençe Harekatı’nda şehit düşen 2 asker son yolculuklarına uğurlandı. Önceki gece Hakurk bölgesinin Goraspi üs bölgesi yakınında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada P.Teğmen Ali Rıza Özcücük (28) ile P.Uzman Çavuş Sergen Güçlüer (24) şehit düşmüştü. Şehit askerlerin naaşları, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Şehit Özcücük Gaziantep’te, şehit Güçlüer ise Aksaray’da öğle vakti kılınan cenaze namazlarının ardından dualarla toprağa verildi. Gaziantep’teki törende oğlunun tabutuna sarılan Fatma Özcücük, uzun süre gözyaşı döktü. Acılı annenin oğlunu asker selamıyla uğurlaması yürekleri burktu. Şehidin babası Nihat Özcücük’ü ise yakınları teselli etti.


SERGEN’İ NİYE GETİRMEDİN

  • Aksaray’daki törende ise yürekleri dağlayan bir fotoğraf ortaya çıktı. Şehit Sergen Güçlüer’in, aynı adı taşıyan 2 arkadaşıyla çekildiği fotoğraf görenleri duygulandırdı. Kendisi gibi uzman çavuş olan amca çocukları Şahin Sarılmaz’lardan birinin 3 Haziran’da Zeytin Dalı Harekat Bölgesi’nde şehit düştüğü, diğer P.Uzman Çavuş Şahin Sarılmaz’ın ise Güçlüer’in şehit olduğu bölgeye 100 metre mesafedeki farklı bir tepede görev yaptığı ve çatüışmadan sağ kurtulduğu öğrenildi. Şehidin İngiltere’de yaşayan ablası Neziha Yılmaz’ın, kardeşinin cenazesini getiren Şahin Sarılmaz’a, “Şahin, Sergen’i niye getirmedin?” diye sorması yürekleri dağladı. Kardeşinin tabutuna sarılan acılı abla, “1,5 yıldır görmüyordum. Canım kardeşim. Sana böyle mi sarılacaktım” diye gözyaşı döktü.


Kanları yerde kalmadı

Irak’ın kuzeyindeki Hakurk’ta tespit edilen 3 PKK’lı terörist hava harekatıyla vuruldu. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Teröristleri inlerine gömmeye devam ediyoruz. Irak’ın kuzeyindeki Hakurk’ta tespit edilen 3 PKK’lı terörist hava harekatı ile etkisiz hale getirildi. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Teröristlerin tüm inlerini yerle bir etmeyi sürdüreceğiz” denildi.

#Şehit
#Asker
#Pençe Harekatı
3 yıl önce