|

‘Sıfır Atık’ zirvesi 1 Kasım’da

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen Sıfır Atık Projesi'nin çıktıları, 1 Kasım'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki zirvede değerlendirilecek.

Haber Merkezi
04:00 - 28/10/2018 Pazar
Güncelleme: 04:08 - 28/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Murat Kurum
Murat Kurum

Zirvede, Sıfır Atık Projesi'nin uygulamalarının geliştirilmesine yönelik çalışmalar, ilgili paydaşlarla çok yönlü ele alınacak.

GELECEK PLANLARINI KONUŞACAĞIZ

Zirveye ilişkin bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projenin tasarı aşamasından itibaren Emine Erdoğan'ın himaye ve destekleriyle çalışmanın tüm Türkiye'de yaygınlaştırılmasının sağlandığını söyledi. Kurum, "Emine Erdoğan'ın Sıfır Atık'a olan ilgisi, projenin ilk yılında başarılı sonuçlar almamızda önemli rol oynadı. 1 Kasım'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapacağımız Sıfır Atık Zirvesi ile de geride kalan dönem ve gelecekte yapacağımız çalışmaları, projeye kazandırmayı amaçladığımız ivmeyi her yönüyle ele alacağız" ifadelerini kullandı.

12,5 MİLYAR DOLAR KAZANÇ BEKLİYORUZ

Sıfır Atık Projesi'nin çevresel, ekonomik ve sosyal açılardan önemli etkilerinin bulunduğuna işaret eden Kurum, "Sıfır Atık uygulamasının tüm Türkiye'de yaşama geçirilmesiyle yıllık 12,5 milyar lira tutarında ekonomik kazanç hedefliyoruz. Ayrıca toplanan atıkların işlenmesi, geri kazanılması sonucu sanayimizde ve hizmet alanlarında gerçekleşecek yatırımlarla ciddi anlamda istihdam oluşmasını öngörüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

#Sıfır Atık Projesi
#Murat Kurum
6 yıl önce