|

Sinead O’Connor Müslüman oldu

ABD’li ünlü sanatçı Sinead O’Connor, İslam dinine geçerek ismini Şüheda olarak değiştirdi. 51 yaşındaki O’Connor İslam’la müşerref olmasını “Tüm kutsal metinler, diğer kutsal metinleri gereksiz kılan İslam’a götürür” sözleriyle anlattı.

Haber Merkezi
04:00 - 26/10/2018 الجمعة
Güncelleme: 00:37 - 26/10/2018 الجمعة
Yeni Şafak
​İrlanda asıllı ABD’li ünlü şarkıcı Sinead O’Connor
​İrlanda asıllı ABD’li ünlü şarkıcı Sinead O’Connor

İrlanda asıllı ABD’li ünlü şarkıcı Sinead O’Connor, Twitter hesabından tesettürlü bir fotoğrafını paylaşarak Müslüman olduğunu duyurdu. 51 yaşındaki O’Connor mesajında “Müslüman olmaktan gurur duyduğumu açıklamak istiyorum” ifadelerini kullandı. 1990’lı yıllarda dünya müzik piyasasına ‘Nothing Compares’ adlı şarkısı ile damgasını vuran 51 yaşındaki Sinead O’Connor, İslam ile şereflenmesine dair çarpıcı mesajlar verdi. O’Connor, “Bu zekice bir teolojik yolculuğun doğal bir sonucudur. Tüm kutsal metinler, diğer kutsal metinleri gereksiz kılan İslam’a götürür” değerlendirmesinde bulundu. Yeni ismini ‘Şüheda Davitt’ olarak duyuran O’Connor, Twitter’daki takipçilerine ezan okuduğu bir video da yayınladı.

ABD İŞGALLERİNE KARŞI ÇIKTI

O’Connor 1991’de Grammy Ödülü’nü reddetmesiyle hafızalara kazındı. Politik kimliğini sanatıyla birlikte ön plana çıkaran sanatçı, ABD ve savaş karşıtı bir çizgi izledi. O’Conner, 1992’de Papa II. Jean Paul’ün Katolik kiliselerindeki cinsel tacizlere sessiz kalmasını protesto için Papa’nın bir fotoğrafını televizyon kameralarının önünde yırtması günlerce dünya kamuoyunda konuşulmuştu.

#Sinead O'Connor
#İslamiyet
٪d سنوات قبل