|

Şoförlerin evinde endişe var

Irak'ta, "İslami Direniş Harekatı-El Nu'man Tugayları" adlı grubun kaçırdığı Mithat Çivi'nin evinde endişeli bekleyiş sürüyor. Çivi'nin çalıştığı firma, Irak'tan çekilme kararı aldı.

Yeni Şafak
00:00 - 6/09/2004 الإثنين
Güncelleme: 18:49 - 25/05/2017 الخميس
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Irak'ta, "İslami Direniş Harekatı-El Nu'man Tugayları" adlı grubun kaçırdığı ve görüntüleri yayınlanan Türk TIR şoförü Mithat Çivi'nin çalıştığı firma, Irak'tan çekilme kararı aldığını açıkladı.

Merkezi Antakya'da bulunan Renay Uluslararası Nakliye Firması ortaklarından Edip Rende, düzenlediği basın toplantısında, Irak'ta rehin tutulan Mithat Çivi'nin (48) bırakılması için tüm riskleri değerlendirerek çekilme kararı aldıklarını, rehinecilerin bu yöndeki isteklerini kabul ettiklerini bildirdi. Rende, hükümet yetkililerinden de Mithat Çivi'nin serbest bırakılmasıyla ilgili yardım istedi.

Mithat Çivi'nin Mersin'de yaşayan eşi Sevgi Çivi (48), kocasının 8 aydır Kuveyt'te çalıştığını, geçen ay Irak'a geçtiğini söyledi. Sevgi Çivi, eşiyle en son 1 ay önce görüştüğünü kaydederek, "Telefonda sesi iyiydi. Bize 'Korkmayın ben Irak'a gidiyorum. 1 ay görüşemeyebiliriz' dedi. Bu konuşmamızın ardından ondan haber alamadım" dedi. Mithat Çivi'nin oğlu Serkan Çivi (24), kızları Sevcan (20) ve İpek (12) Çivi de babalarının bir an önce dönmesini beklediklerini söyledi.

Çivi'nin bağlantılı olduğu "Saqr El-Kuwait Transport Company" da adlı Kuveyt firması da Irak'taki tüm faaliyetlerini durdurduğunu bildirdi. Firma yetkilisi Hasan Cesim Ebul, Mithat Çivi'nin serbest bırakılmasını sağlamak için bu kararı aldıklarını belirtti.

2 aydır haber alamıyorlar

Bu arada Irak'a giden ve yaklaşık 2 aydır haber alınamayan şoför Tevfik Alkan'ın Mersin'deki ailesinde endişeli bekleyiş sürüyor. Tevfik Alkan'ın büyük oğlu Baran Alkan (18), babasından henüz haber alamadıklarını, ailesini geçindirmek için günde 7 milyon yevmiye ile lokantada çalışmaya başladığını söyledi. Kardeşlerinden 3'ünün okuduğunu ifade eden Baran Alkan, şunları kaydetti: "Herkes bir açıklama yapıyor. Ama, bize bilgi veren yok. Yetkililerin babam için girişimlerde bulunmalarını ve bize de bilgi vermelerini istiyorum. Artık, maddi olarak iyice zor duruma düştük. Ben de aileme katkıda bulunmak için çalışmak zorundayım."

Tevfik Alkan'ın eşi Aysel Alkan ise (35), Kılıçlar Nakliyat Firması'nın Irak'a gönderdiği eşinin, hayatından duyduğunu endişenin her geçen gün artığını belirtti. Aysel Alkan, eşiyle ilgili en son bilgileri şoför arkadaşlarından aldıklarını ve kendileriyle henüz herhangi bir yetkilinin görüşmediğini belirterek, şunları kaydetti: "Eşimin kardeşi Abdulvahap Alkan, Irak'a gitmişti. O da henüz bir bilgiye ulaşamamış. Ailenin geçimini eşim sağlıyordu. Hiçbir gelirimiz olmadığı için geçim sıkıntısı çekmeye başladık. En büyük oğlum çalışarak az da olsa eve katkıda bulunuyor. Ama bu yetmiyor." Çocukları Mazlum'un astım (12), Serdar'ın görme özürlü (9) ve Gülistan'ın (8) da görme sorunu bulunduğunu ifade eden Aysel Alkan, okula gidecek olan çocuklarının okul masraflarının telaşına düştüklerini anlattı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
٪d سنوات قبل