
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun iletişim kayıtları incelendi. Asayiş şube tarafından yapılan araştırmada, Tengioğlu yaklaşık 10 kişiyle konuştuğu ve internet kullanmadığı ortaya çıktı. Tengioğlu’nun eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik suikast ihbarı tartışılmaya devam ediyor. İBB’nin ya da İmamoğlu’nun şikayetçi olmaması şüpheleri arttırdı.
DEM Parit milletvekili Sırrı Süreyya Önder için düzenlenen törende CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldıran 66 yaşındaki Selçuk Tengioğlu’nun HTS kayıtları incelendi. Dört yıl önce tahliye olan Tengioğlu’nun sürekli olarak görüştüğü yaklaşık 10 kişi belirlendi. İstanbul Asayiş Şube tarafından yapılan çalışmada, saldırganın daha çok kendisine geçici olarak iş bulan isimler ve otel arkadaşları oldukları öğrenildi. HTS kayıtlarındaki kişilerle görüşen yetkililerin, önemli bir ayrıntı bulmadıkları öğrenildi. İnternet kullanmadığı belirtilen Tengioğlu’nun zaman zaman parklarda yattığı, günlük birçok işe gittiği belirtildi.
İMAMOIĞLU'NA SUİKAST İHBARI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendisine saldıran Selçuk Tengioğlu ile ilgili önemli bir konuyu açıkladı. Özel, Tengioğlu’nun kaldığı koğuşta, Ekrem İmamoğlu’na yapılacak bir suikasti ihbar etmek amacıyla İBB’ye geldiğini söyledi. 16 Aralık 2024 tarihinde Saat 12:30'da belediyeye gelerek, yetkililerle görüşen Tengioğlu, belediye ekipleri tarafından Fatih Emniyet birimlerine yönlendirildi. Fatih Eminyet Müdürlüğü'nden gelen bir ekip, ihbarı yapan Tengioğlu ile görüşerek, tutanak tuttu. Tutanakta ”İhbarcı aranarak, belediye binasına çağrılmış, ön incelemede şahsın 2004 yılında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası alan ve 2020 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakılan Selçuk Tengioğlu isimli şahıs olduğu anlaşılmış, özel güvenlik personelleri eşliğinde şahıs ile yapılan görüşmede; adı geçen belediye başkanını sevdiğini, belediyeden yardımlar aldığını, başkanın DEM
Parti ile iç içe olmasından dolayı rahatsızlık duyan milliyetçi kesimler tarafından kendisine zarar verebileceklerini düşündüğünü, cezaevinde kaldığı sürede bu gibi konuların koğuşta konuşulduğunu, tamamen kendi hislerinden dolayı bu şekilde bir ihbarda bulunduğunu, herhangi bir bilgiye dayalı olmadığını ve yazılı olarak ifade vermek istemediğini beyan etmiştir” denildi
YASAL MÜRACAAT YOK
Belediyenin özel güvenlik çalışanlarıyla birlikte hareket ettiklerini belirten polis ekibi, somut delillere dayanmayan, 5 yıl öncesine ait bilgileri, kişisel kanaatlere göre anlattığını belirterek, Tengioğlu’nun yazılı olarak ihbarda bulunmak istemediğini belirten bir rapor tuttu.








