|

Tapu çetesine baskın

Dev projelerden dolayı arazi fiyatlarının rekor seviyede arttığı Arnavutköy’de tapu işlerini rüşvet karşılığı halleden bir şebeke çökertildi. 10 ilçede eş zamanlı düzenlenen operasyonda aralarında memurların da bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2017 dimanche
Güncelleme: 05:37 - 19/02/2017 dimanche
Yeni Şafak
Tapu çetesine baskın
Tapu çetesine baskın

Kanal İstanbul ve 3. havalimanı gibi dev projeler nedeniyle arazi fiyatlarının değerlendiği İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde cirit atan bir rüşvet çetesi çökertildi. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Arnavutköy Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde yaşanan iş yoğunluğunu fırsata çeviren bir şebekenin rüşvetle bazı vatandaşların işlerini hallettiği istihbaratını aldı. Teknik ve fiziki takip sonucu çetenin, tüm işlemleri belirli bir ücret karşılığı gerçekleştirdiğini belirledi. Delillerin toplanmasının ardından dün sabah operasyon için düğmeye basıldı. 10 ilçedeki farklı adreslere eş zamanlı baskın yapan ekipler, hakkında gözaltı kararı verilen 50 şüpheliden 44'ünü gözaltına aldı.



EMLAKÇILAR DA VAR


Çetenin, Kanal İstanbul ve 3. havalimanı gibi dev projelerle arazi fiyatlarının rekor seviyelerde arttığı Arnavutköy ilçesinde faaliyet yürüttüğü belirlendi. Şebeke üyeleri arasında, işadamlarının, emlakçıların ve tapu kadastro memurlarının bulunduğu ifade edildi. Özellikle bölgede iş yapan büyük emlakçıların tapu memurları ile ortak hareket ederek, yüksek miktarda rüşvetlerle arazi satışında bazı şahıslara öncelik verdiği ve işlerini usule uygun olmayacak şekilde kolaylaştırdıkları anlaşıldı. Listede ayrıca eski bir belediye başkanının kardeşinin de olduğu öğrenildi. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.






#Kanal İstanbul
#3. havalimanı
#Tapu
il y a 7 ans