Tecavüz sanığı BMW'ye tahliye

Aa
00:0014/12/2007, Cuma
G: 14/12/2007, Cuma
Yeni Şafak
Tecavüz sanığı BMW'ye tahliye
Tecavüz sanığı BMW'ye tahliye

İngiliz kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Alman B.M.W, tahliye edildi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Nisan ayında 13 yaşındaki İngiliz kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Alman B.M.W, sekiz ayı aşkın süredir tutuklu yargılandığı davanın yedinci duruşmasında tahliye edildi.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde “cinsel saldırı” suçlamasıyla tutuklu yargılanan B.M.W, bugünkü duruşmada yeniden hakim karşısına çıktı. Saat 16.00'da başlayan ve yaklaşık bir saat süren duruşmaya Alman gencin avukatları Ahmet Ünal Ersoy, Mehmet İplikçioğlu, Şükrü Enhoş ile babası Ralf Jans W. de katıldı. Alman genç tarafından cinsel tacize uğradığı iddia edilen İngiliz uyruklu C.M'yi de duruşmada avukatı Ömer Aycan temsil etti.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İngiliz kızın ülkesinde bir süre önce verdiği ifadesi, Türkçe tercümesiyle birlikte mahkemeye ulaştı. İngiliz kızın ifadesinde, Nisan ayında aynı otelde tatil yaptığı Alman B.M.W'nin cinsel tacizine maruz kaldığı yönünde iddialarını yinelediği öğrenildi. Duruşmada İngiliz kızın ülkesinde psikolojik durumuna ilişkin özel bir klinikten aldığı danışman raporu da ulaştı. C.M'nin ifadesinin mahkemede okunmasının ardından sanık B.M.W ile avukatlarına savunma hakkı verilirken, Alman gencin suçu kabul etmediğine ilişkin daha önceki ifadelerini yinelediği ve tahliyesini talep ettiği öğrenildi.

Alman gencin avukatları da duruşmada, B.M.W'nin tahliyesine ilişkin taleplerini yinelediler.

İngiliz kızın avukatı Ömer Aycan ise dava kapsamında sanığın suçu işlediğine ilişkin tüm delillerin toplandığını savunarak, mahkemenin karar vermesini talep etti. Aycan, Alman gencin tutukluluk halinin sürdürülmesini de istedi.

Tarafların taleplerinin dinlenmesinin ardından Cumhuriyet Savısı Cafer Tüfekçi de Alman sanığın tutukluluk halinin sürdürülmesini talep etti. Mahkeme Heyeti, müzakere için beş dakikalık ara verirken, ardından ara kararını açıkladı. Mahkeme Başkanı Abdullah Yıldız, İngiltere'den beklenen ifadenin gelmiş olduğunu hatırlatarak, bu aşamada delillerin büyük kısmının toplanmış olması nedeniyle Alman B.M.W'nin, koşulsuz tahliye edilmesine karar verildiğini bildirdi.

Tahliye kararının ardından oldukça mutlu olduğu görülen baba Ralf Jans W'nin Türk ve ülkesinden duruşma için gelen Alman avukatlarla tokalaştığı görüldü.

İngiliz kızın avukatı Ömer Aycan, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, mahkemenin cezaya ilişkin karar verme sürecine yaklaşırken, tahliye kararı vermesine şaşırdığını belirterek, tahliye kararına pazartesi günü itiraz edeceklerini söyledi.

Aycan, Vural Öger'e de Alman genci cezaevinde ziyaret etmesiyle ilgili eleştiride bulunarak, “Bu ziyarete bir anlam veremedim. Ne yapılmak isteniyor. Bunu Vural Öger'e sormak lazım” diye konuştu. Alman gencin avukatları da tahliye kararından memnuniyet duyduklarını belirterek, B.M.W'nin tahliye işlemlerinin bu akşam tamamlanacağını söylediler.

Alman gencin tutuksuz yargılanmaya devam edeceği duruşma 1. Nisan 2008 tarihine ertelendi.


KARAR ALMANYA'DA SEVİNÇ YARATTI

Öte yandan İngiliz kıza cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu bulunan Alman genci B.M.W'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması Almanya'da büyük sevinç yarattı. Alman TV kanalları, Alman gencinin serbest bırakılmasını önce alt yazı olarak daha sonra da “flaş” haber olarak verdiler. Haberlerde, Alman gencinin, tahliye işlemleri bittikten sonra babasıyla birlikte Almanya'ya dönebileceği belirtilerek, Noel'i ailesiyle Almanya'da geçireceği kaydedildi.

Haberlerde ayrıca, Türkiye'deki turizme olumsuz etki yapacağı yönündeki haberlerden dolayı bu kararla birlikte Türkiye'nin üzerinden bir yükün kalktığı yorumu yapıldı.

Antalya'da 246 gün tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere bugün serbest bırakılan Alman gencinin yaşadığı Uelzen kentinde de haber coşkuyla kutlandı. Uelzen halkı, gencin evinin önünde arabalarının kornalarını çalarak geçti.

Bugünkü duruşmaya katılmayan Alman gencinin annesinin bu kararı sürpriz olarak karşıladığı ve büyük memnunluk duyduğu da belirtildi. Alman gazetelerinin internet siteleri ve radyoları da haberi “Marco 246 gün sonra serbest” başlığıyla birinci haber olarak verdi. Avrupa Parlamentosu milletvekili Vural Öger, yaptığı açıklamada, kararı memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Türk adaletini kutluyorum” dedi.

Öger, Türk yargısının davayı çok dikkatli takip ettiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Karşı tarafın savunmasını ve raporlarını bekledi. Bugüne kadar Alman parlamenterlerin, siyasetçilerin davaya karışmaları yanlıştı. Türk yargısını baskı altına almaya çalıştılar. Kimi zaman yargıyı zora soktular. Türk adaleti, bağımsız olduğunu göstermiş oldu. Hukuki bir karar verildi. Türk adaletini kutluyorum.”