|

Torbacılara şafak baskını

Gaziosmanpaşa’da “torbacı” tabir edilen sokak satıcılarına yönelik bin 500 polisin katılımıyla son yılların en kapsamlı operasyonu gerçekleştirildi. Bazı evlerin kapısını koçbaşı yardımıyla kıran polis 103 kişiyi gözaltına aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:10 - 1/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul'da büyük uyuşturucu operasyonu.
İstanbul'da büyük uyuşturucu operasyonu.

İstanbul-Gaziosmanpaşa'da son yılların en geniş kapsamlı uyuşturucu operasyonunda zehir tacirlerine büyük darbe vuruldu. İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Terörle Mücadele, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Yunus polislerinin de desteğiyle Gaziosmanpaşa ilçesindeki Sarıgöl Mahallesi merkezli 100 adrese önceki gece şafak vakti eş zamanlı bir baskın düzenledi.



Özel eğitimli narkotik köpekleri ve iki polis helikopterinin eşlik ettiği operasyonda, yaklaşık bin 500 kişilik ekip görev aldı. “Torbacı” olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyonda, özellikle Gürbüz Sokak'taki bütün binaların kapıları koçbaşı yardımıyla kırılarak içeri girildi. Akarlar Sokağı'ndaki 3 katlı bir binada, sokak başlarını ve binanın girişini gösteren 3 güvenlik kamerası dikkat çekti. Binalarda yapılan detaylı aramalarda, çeşitli tür ve miktarlarda uyuşturucu maddenin yanısıra çok sayıda silah ve mermi ele geçirilirken, 103 şüpheli gözaltına alındı.





DURMADI ÖLDÜRÜLDÜ


Bu arada, operasyona katılan polisler Sarıgöl'de şüpheli bir araca “dur” ihtarında bulundu. Zanlıların ihtara uymayarak başka bir otomobille kaçmaya çalışması üzerine müthiş bir kovalamaca yaşandı. Bu esnada araçtakiler polise ateş açtı. Polisin karşılık vermesi üzerine 210 hırsızlık suçundan kaydı bulunan şüpheli Ramazan Ö. olay yerinde hayatını kaybetti, 23 hırsızlık suçundan kaydı bulunan şüpheli H.Ö. ise yaralandı. Yaralı H.Ö. ambulansla hastaneye kaldırıldı.


#İstanbul
#Gaziosmanpaşa
#Uyuşturucu operasyonu
7 yıl önce