|

TRT'den Muharrem İnce'nin iddialarına cevap

Muharrem İnce'nin kendisini az gösterdiğini iddia etmesi üzerine TRT'den açıklama yapıldı. İnce'ye 13-20 Mayıs tarihleri arasında 125 dakika yer verildiği kaydedilen açıklamada, "İnce'nin iddiaları asılsız ve iyi niyetten uzak" denildi.

Yeni Şafak
11:11 - 29/05/2018 Salı
Güncelleme: 11:31 - 29/05/2018 Salı
Yeni Şafak
TRT'den Muharrem İnce'nin iddialarına cevap geldi.
TRT'den Muharrem İnce'nin iddialarına cevap geldi.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin mitinglerde TRT'yi hedef göstermesi ve adil olmamakla suçlaması üzerine TRT'den açıklama yapıldı.

Son zamanlarda suçlamaların tehdit boyutuna vardığı kaydedilen açıklamada, "Çalışanlarımızın can güvenliğinden endişe ediyoruz" denildi.

Muharrem İnce'nin iddialarının asılsız ve iyi niyetten uzak olduğu vurgulanan açıklamada, "Sayın İnce, 21 Mayıs Bartın mitinginde, 13 - 20 Mayıs tarihleri arasında TRT 1 kanalında kendisine 16 dakika, Cumhurbaşkanı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ise 117 dakika süre ayrıldığını iddia etmiştir. TRT 1 ana akım eğlence kanalımız olup seçimle ilgili herhangi bir faaliyet içinde bulunmamaktadır. 2 Bahsedilen kanal muhtemelen TRT Haber kanalımızdır" ifadeleri kullanıldı.

"125 dakika canlı yayınlandı"

TRT'den Muharrem İnce'nin iddiasına ilişkin ise şöyle cevap verildi:

  • "Kendisine TRT yayınlarında yer verilmediğini iddia eden Muharrem İnce, sürekli olarak Kurum yönetimini suçlarken, gerçeklerin hiç de öyle olmadığı medya takip raporlarıyla da gözler önüne serilmektedir. Sayın Muharrem İnce’nin iddiasının aksine, 13 – 20 Mayıs tarihleri arasında kendisinin 13 ayrı seçim faaliyetine canlı yayın olarak TRT ekranlarında toplam 125 dakika yer verilmiştir. Sayın İnce’nin Kurumumuza dönük eleştirilerinin de yer aldığı bu canlı yayınlar ayrıca haberleştirilerek haber bültenlerimizde 59 ayrı haber olarak 82 dakika süre ile yayınlanmıştır. Yine Sayın İnce’nin mitinglerine ait detaylar TRT muhabirleri aracılığıyla gerçekleştirilen canlı yayınlarla da seyirciye aktarılmıştır."

TRT'nin kamu yayıncısı olduğu altı çizilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan için de 13-20 Mayıs tarihlerinde 125 dakika süre ayrıldığı belirtildi. Bu sürenin 46 dakikasının seçim çalışmasına, kalan sürenin ise Cumhurbaşkanı olarak katıldığı 6 ayrı resmi program olduğu ifade edildi.



#Muharrem İnce
#TRT
#24 Haziran
6 yıl önce