|

Trump'ın sözlerine yanıt sahada verilmeli

Türkiye ile ABD arasında Suriye konusunda yaşanan gelişmeler Başkan Trump'ın son açıklamasıyla yeni ve farklı bir boyut kazanmak üzere. Trump'ın söylemleri arasındaki derin farkları değerlendiren uzmanlara göre ABD henüz bölgede bir yol haritası oluşturmadığı için zaman kazanmak istiyor. Emekli Tuğgeneral Fahri Erenel, bundan sonraki noktada Trump'a yanıtın masada değil sahada verilmesi gerektiğini vurguladı.

Sertaç Aksan
19:06 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 19:10 - 14/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
TSK tarafından Suriye'deki terör unsurlarına düzenlenecek operasyonun zamanı ve kapsamı henüz netlik kazanmazken, Türk askerinin sınıra yığınağı devam ediyor.
TSK tarafından Suriye'deki terör unsurlarına düzenlenecek operasyonun zamanı ve kapsamı henüz netlik kazanmazken, Türk askerinin sınıra yığınağı devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya hesabından "Kürtleri vururlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz" açıklamasının yankıları devam ediyor.

Suriye'deki denklemin yeniden dizaynı anlamına gelen bu çıkışı değerlendiren Terör ve Güvenlik Uzmanı Emekli Tuğgeneral Doç. Dr. Fahri Erenel, Türkiye'nin bu tehdidin karşılığını sahada vermesi gerektiğini söyledi.

Yenisafak.com'a özel açıklamalarda bulunan Erenel, Trump'ın açıklamalarındaki tutarsızlıkların 'bölgeye yönelik politikayı halen üretemediklerinin kanıtı' olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

ABD derin devleti ile Başkan Trump'ın bir türlü ortak noktada buluşamadığını ifade eden Erenel, şunları kaydetti:

"Sadece son 30 gündeki gelişmelere baksak dahi bunu net bir şekilde görebiliyoruz. ABD, bir yandan Türkiye'yi oyalarken diğer yandan bölgede yeni bir model oluşturmaya çalışıyor.

Ekonomik yaptırım tehdidi geri adıma neden olmamalı

NATO üyesi iki ülkeden bahsediyoruz. NATO üyeleri birbirlerini Twitter üzerinden tehdit etmez.

ABD'nin her istediğini yaptıracak gücü yok

Erenel, geçmiş dönemlerde olduğu gibi ABD'nin 'her istediğini yaptıracak' bir gücü olmadığının altını çizerek, "Türkiye, Trump'ın bu sözlerine yanıtı mutlaka sahada vermeli. Şok bir hava harekatı da olabilir. Ancak masanın değil sahanın konuşacağı bir evreye geçiliyor. Bu iş giderek politikanın dışına taşıyor" şeklinde konuştu.

#ABD
#Türkiye
#Fahri Erenel
5 yıl önce