|

TSK milli füzelerle bir ilki başardı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin’de PKK’ya yardıma giden terör konvoyunu kara ateş destek vasıtalarıyla vurdu. Türk ordusu hareket halindeki hedefi vurarak gelişmiş ordu kapasitesini ortaya koydu.

Yeni Şafak
14:47 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 16:18 - 23/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Afrin'e yaklaştığı tespit edilen "terör örgütlerine ait bir konvoy" dün ateş destek vasıtaları ile vuruldu.
Afrin'e yaklaştığı tespit edilen "terör örgütlerine ait bir konvoy" dün ateş destek vasıtaları ile vuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) dün Afrin kentine yaklaşan 30-40 araçtan oluşan "terör örgütlerine ait bir konvoyu" tespit ederek şehre 15 km uzaklıktayken kara ateş destek vasıtalarıyla vurdu. TSK'dan yapılan açıklamada "terör örgütlerine ait 30-40 araçtan oluşan ve örgüt üyeleri ile silah ve mühimmat taşıyan bir konvoyun" dün Afrin'e şehrin güneydoğusundan yaklaşırken tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada konvoyun şehirden 15 km uzaklıktayken karar ateş destek vasıtaları ile vurulduğu belirtildi.

Hareket halinde tam isabet

Olay yerinden gelen ilk görüntülerde TSK’nın kullandığı milli ve yerli üretim silahların tahrip gücü net olarak tespit edildi. Görüntülerdeki detay ise TSK'nın sahadaki performansı oldu. Hareket halindeki bir hedefin kara ateş destek vasıtaları ile imha edildiğini belirten TSK, ROKETSAN tarafından geliştirilen ve üretilen TRG-122 Füzesi yüksek isabet ve tahrip gücüne sahip mühimmatları kullandı.

TRG-122 Füzesi ile mükemmel atış

İnsansız Hava Araçları ile takip edilen konvoy TRG-122 Füzesi ve topçu atışları ile imha edildi. TRG-122 Füzesi yüksek isabet ve tahrip gücü sayesinde 16 km’den 35 km mesafeye kadar Yüksek Öncelikli Hedefler üzerinde yoğun ve etkili ateşler yapabiliyor.


Milli füzeler bu üstün özellikleri sayesinde zamanında, doğru ve etkili ateş gücü yaparak manevra birliklerine mükemmel ateş desteği sağlıyor.



#TRG-122 Füzesi
#TSK
6 yıl önce