|

Turizmde Türk Yunan işbirliği

TUROB'un 2005 yaz gecesi buluşmasında biraraya gelen Türk ve Yunan Turizm Bakanları, iki ülkenin siyasi ve psikolojik gerginlikleri bir tarafa bırakarak turizm alanında ortak yatırım yapacaklarını açıkladılar.

Yeni Şafak
00:00 - 29/07/2005 Cuma
Güncelleme: 14:20 - 29/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • İSMAİL ZELVİ/ İSTANBUL


    TUROB'un Yeşilköy Çınarotel'de düzenlediği 2005 yaz gecesi buluşmasında biraraya gelen Türk ve Yunan Turizm Bakanları, iki ülkenin siyasi ve psikolojik gerginlikleri bir tarafa bırakarak ortak yatırım yapacakların açıkladılar.

    TUROB Başkanı Timur Bayındır ve TÜRSAB Başbakan Başaran Ulusoy'un konuklarla yakından ilgilendiği geceye, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Yunanistan Turizm Bakanı Dimitris Avramopoulos, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Celaleddin Cerrah, Yunan Turizm Örgütü Başkanı Aristidis Calogeropoulos, Yunan Otelciler Birliği Başkanı Makis Fokas ile turizmciler katıldılar. Türkiye ve Yunanistan arasındaki yakınlaşma sürecinde 2002 yılından beri toplam 25 protokol ve anlaşma imzalandığını söyleyen Bakan Koç, ortak tesis kurma müjdesi verdi. Koç, "Yunanistan'la bizim beraber kuracağımız tesisler, meydana getireceğimiz destinasyonlar, yalnız iki ülke arasında huzuru ve barışı sağlamakla kalmayacak, dünya için de kazanç olacaktır'' dedi.

    Türkiye'yi dost olarak görüyoruz

    Bu yıl Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının yüzde 40 arttığını vurgulayan Koç, "Bizler yalnız dost değiliz, yalnız ticaret ortağı değiliz, yüzyıllardır ortak kader ve tarihi de yaşamaktayız. Yeni katkılarla, yeni komşuluk ilişkileriyle yalnız Yunanistan'ı değil, Suriye, Bulgaristan, kuzey, güney komşularımızı hep beraber medeniyetlerarası nirengi noktası İstanbul'da buluşmaya çağırıyorum'' şeklinde konuştu.

    Yunanistan Turizm Bakanı Avramopoulos ise, iki ülke halklarının 1999 depreminde bir birleriyle yardımlaşarak güzel örnek oluşturduğuna vurgu yaparak, "Bugün başka buluşma alanları da bulmak gerekmektedir. Biz turizmi sadece ticari bir faaliyet olarak değil, halkların birbirlerini daha iyi tanıması fırsatını veren bir olgu olarak görüyoruz. Türkiye ile Yunanistan arasında coğrafi mesafe yoktur. Psikolojik mesafe vardır. Biz Türkiye'yi turistik açıdan rakip bir ülke olarak görmüyoruz, bir ortak ve dost olarak görüyoruz'' diye konuştu.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce