|

Türkiye'nin ayıbı!

Necmettin Erbakan'ın Diyarbakır DGM tarafından bir yıl hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili vatandaş ne dedi?MENDERES SONGUR (Esnaf)

.
00:00 - 6/07/2000 Perşembe
Güncelleme: 15:14 - 24/05/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye'nin ayıbı!
Türkiye'nin ayıbı!

Tayyip Erdoğan ve Hasan Celal Güzel'in ardından, Erbakan'ın da hapse mahkum edilmesi, Türkiye'nin ayıbıdır. Adalet kişilere göre uygulanıyor. Genellikle inançlı kesime dahil olan insanların cezaevlerine konması, adalet sistemindeki çarpıklığı ortaya koyuyor.

KÖKSAL FERRAH (Öğretmen)

Türkiye'de sanatçılar ve siyasiler üzerindeki baskılar inanç özgürlüğüne darbedir. Bu mahkumiyetin de normal bir karar olmadığını anlamak için kahin olmaya gerek yok. Bu kararı insan hak ve özgürlüklerinin baskı altına alınması olarak değerlendiriyorum.

OSMAN ARKIN (Büfeci)

Demokrasi'nin önünde set gibi duran 312. maddenin derhal kaldırılması gerekiyor. Olay sadece Erbakan olayı değildir. Türkiye'de insanlar, inanç ve yaşam tarzlarından dolayı cezalandırılmamalıdır. Adalet sistemindeki çarpıklıklar bir an önce düzeltilmeli.

ZEKİ YILDIZ (Serbest meslek)

Türkiye'de hukuk sisteminin siyasallaştığı apaçık ortada. Bugün Erbakan cezaya çarptırılıyor, yarın biz. Türkiye'de kişilere göre tecelli eden adalet mafyanın kontrolünde. Mafya babalarının cezaevlerinde sürdürdüğü saltanat bunun apaçık göstergesidir.


24 yıl önce